10 trojki: Od "muka mi je" do "koš bio kao okean"

Vesliju Metjuzu bilo je potrebno neko vreme da se oporavi od povrede ahilove tetive i da se pronađe u novom klubu.

Izvor: SO

Ponedeljak, 07.12.2015.

09:47

Default images
Beta/AP

Procenti šuta za tri poena najslabiji su mu u karijeri (ukupno 34% iz igre), ali je Metjuz u nedelju uveče konačno eksplodirao i doneo je svojim Meveriksima pobedu nad Vašingtonom – ubacio je 36 poena (2-6 za dva, 10-17 za tri), najviše od svih igrača Dalasa ove sezone, a tome je dodao 6 skokova i 5 asistencija.

“Ves nas je vodio – imao je težak period ove i važno je da smo ga svi ohrabrivali sve vreme. Ono što on radi jeste vrlo teško, a to je vratiti se posle povrede u tako gustom rasporedu“, rekao je trener Dalasa Rik Karlajl.

Posle pet sezona u dresu Portlanda, Mejtuz je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Meveriksima i sada je ubacio rekord karijere.

“Bilo je to jedno od onih večeri kada su ulazili svi oni šutevi koje sam promašivao. Saigrači su me nalazili, a ja sam pogađao. Pokušao sam da se angažujem na druge načine, a sada su lopte napokon počele da ulaze. Verovao sam u sebe, a danas me je pokrenuo Zaza Pačulija, rekao mi je da će fintirati i pronaći me u uglu, tako je sve počelo“, rekao je 29-godišnji bek.

Takva partija došla je u idealnom trenutku za Veslija, koji je pre samo 48 sati izjavio da mu je muka od promašaja i toga što “šteti ekipi“.

“Koš je danas izgledao kao okean“, mnogo je zadovoljniji sada Metjuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: