Jokić i Lovernj istisnuli Farida: Mnogo veći IQ

Košarkaš Denver Nagetsa Kenet Farid mogao bi uskoro da promeni sredinu, a jedan od „krivaca“ za to je i Srbin Nikola Jokić.

Izvor: ÐN

Utorak, 01.12.2015.

11:55

Default images
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Farid se sve češće spominje kada su u pitanju tračevi oko budućih trejdova, a glasine su postale mnogo ozbiljnije od trenutka kada se saznalo da Nagetsi žele da potpuno rekonstruišu tim.

Prema pisanjima iz Sjedinjenih Država, trener Denvera Majk Meloun želi da stvara tim koko mladog Emanuela Mudiaija i sada već iskusnog Danila Galinarija.

Novinar „Bličer Riporta“ Den Faval istakao je da, iako Farid statistički igra najbolju sezonu i na pragu je da sledeće sezone dobije novi četvorogodišnji ugovor vredan 50 miliona dolara, njegovi minuti su i dalje nedovoljni, i zbog toga Meloun ima „mnogo više opcija za napad od Farida“.

Takođe, pojavile su se informacije po kojima trener Nagetsa želi da oformi takav sistem da lopta češće bude u rukama Mudiaija, a u kom će Galinari biti klasična četvorka. U tom slučaju, Amerikanac će za mesto u timu voditi borbu sa iskusnim Italijanom, ali i mlađim, snažnijim i prirodnijim krilnim centrima – Nikolom Jokićem i Žofre Lovernjom.

Faval je dodao da je Farid svakako u planovima Denvera i dalje, posebno zbog svega što su uložili u ovog igrača, ali da u timu nema mesta za svakoga.

Kejlen Deremo, iz stanice „BSN Denver“ nedavno je napravio listu pet razloga zbog kojih bi Nagetsi trebalo da razmisle o trejdu, a jedan od najinteresantnijih je taj da su mladi momci sposobni da nose tim na pravi način, bez pomoći starijih.

„Obećavajuće partije Jokića i Lovernja u prvom delu sezone polako čine Farida nepotrebnim u postavi Melouna“, naveo je Deremo i dodao:

„Sa 20, odnosno 24 godine, Jokić i Lovernj su mnogo mlađi i imaju više potencijala nego Farid. Osim košarkaških sposobnosni, Srbin i Francuz su značajno viši od konkurenta za tim, bolji u defanzivi, radije dodaju loptu i generalno imaju bolji košarkaški IQ“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: