Brajant želi na Igre u Riju

Kobi Brajant bi voleo da zaigra za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, iako se od nacionalnog tima oprostio 2013. godine.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2015.

12:14

Default images
foto: Getty images

"Mislim da bi to bilo sjajno i lepo iskustvo. Ja sam globalno dete, odrastao sam u Italiji i poznajem dosta sportista iz drugih delova sveta. Voleo bih da igram i budem deo tog okruženja", rekao je Brajant za AP.

Legenda Lejkersa je pre dve godine rekao da je došlo vreme da se povuče iz reprezentacije i šansu prepusti mlađim igračima.

"Trenutno se osećam tako da mogu da doprinesem timu kada su liderstvo i igra u odbrani. I dalje mogu da se krećem izuzetno dobro u odbrani", dodao je 37-godišnji igrač "jezeraša".

Brajant je sa reprezentacijom SAD osvojio dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama, u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Ukoliko odluči da igra, on bi zajedno sa Lebron Džejmsom, Krisom Polom i Karmelom Entonijem postao prvi reprezentativac SAD, koji bi mogao da osvoji tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Brajant ne blista na startu nove NBA sezone, nakon što je propustio kompletnu prethodnu. Prosečno postiže 16,5 poena uz tek 32% šuta iz igre, te 3,5 skokova i 2,7 asistencija.

Spisak igrača SAD za Igre u Riju biće saopšten u junu 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: