Medžik: Odom bolji čovek nego što je košarkaš

Američki košarkaš Lamar Odom bori se život, a ljudi koji su sarađivali sa njim tokom njegove karijere zajedno sa njegovim najbližima se mole za njegov oporavak.

Izvor: JT

Četvrtak, 15.10.2015.

10:20

Default images
Getty Images

Među njima je i legendarni Medžik Džonson, koji je na društvenoj mreži Tviter otkrio sitnice koje je o Odomu malo ko znao.

„Molim se za mog dobrog prijatelja i velikana Lejkersa Lamara Odoma, da ga Bog blagosilja da se izvuče“, napisao je Džonson.

Ono što mnogi ne znaju o Lamaru Odomu je da je on bolja osoba nego što je košarkaš. Svake sezone tokom koje je bio sa Lejkersima, svim novajlijama je kupio dva-tri odela šivena po njihovoj meri, što pokazuje kakav je čovek“, dodao je Džonson.

Odom se nalazi u kritičnom stanju u bolnici u Las Vegasu, pošto je pronađen bez svesti na Ljubavnom ranču, javnoj kući koja se nalazi oko 100 kilometara od tog grada. Prema rečima policijskih zvaničnika, nekadašnji najbolji šesti igrač lige u svom sistemu je imao kokain, a sve ukazuje da je popio do deset pilula vijagre.
Getty Images
Bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa i Klipersa je pronađen bez svesti u utorak u 15.15 po lokalnom vremenu, a u javnu kuću je stigao još u subotu. Dve devojke, koje su ga pronašle, policiji su rekle da su ga videle da konzumira kokain po dolasku na Ljubavni ranč, ali da ne znaju da se Odom tada zaustavio.

Detektiv Majkl Ajsenlofel, koji je zadužen za slučaj, nije isključio mogućnost da je Odom pokušao samoubistvo.

Policija je objavila da je biljna vijagra, koju je Odom konzumirao, legalna i da ju je dobio na samom ranču. Međutim, Denis Hof, vlasnik Ljubavnog ranča, tvrdi da njegova javna kuća ne nudi takve suplemente svojim mušterijama, iako ih reklamira na svom sajtu. Odom bi, inače, mogao da bude optužen za posedovanje droge, a policija je navela da će istražiti postupke zaposlenih na Ljubavnom ranču.

Više detalja o Odomovom stanju za sada nema, već se samo zna da je njegovo stanje ozbiljno i kritično i da se bori za život. Pojedini američki mediji čak su objavili da su šanse da preživi 50/50, zbog čega su njegovi najbliži pohrlili u Las Vegas. Kloi Kardašijan, Odomova i dalje venčana supruga, pošto razvod nije još finaliziran, sredila je da u Nevadu iz Njujorka dođu njegova deca iz prethodne veze, zajedno sa njegovim ocem.
Getty Images
Uz Odoma su otkako je primljen u bolnicu bili i njegovi nekadašnji saigrači, a Kobi Brajant je čak lažirao povredu da bi ranije napustio utakmicu Lejkersa i uputio se u Las Vegas.

35-godišnji Odom je poslednji put u NBA ligi igrao 2013. godine, a tokom 14 godina u najjačoj ligi na svetu branio je boje Klipersa, Majami Hita, Lejkersa i Dalas Maveriksa. Svoje najbolje partije pružao je u redovima Klipersa, od 1999. do 2003. godine, ali je najveće uspehe ostvario kao košarkaš Lejkersa, sa kojima je osvojio dva šampionska prstena.

Prema rečima doktora, bolje mu je nego u utorak. Sada barem malo reaguje. I dalje je intubiran, ali nas je inspirisalo njegovo prisustvo. Mi se samo držimo za ruke, molimo i nadamo se da će se oporaviti“, rekao je sveštenik Džesi Džekson.

Odom je poslednjih godina imao velike probleme sa drogom i zakonom. Njegov ceo život je bio problematičan, majka mu je preminula od raka kada je imao samo 12 godina, odgajila ga je baka, a sa ocem nije bio u kontaktu sve do poslednjih nekoliko godina. Iako se činilo da je sve to ostavio iza sebe, problemi su usledili posle velikih tragedija koje su mu se desile – 2006. godine mu je umrla ćerka Džejden sa samo pola godine, a nedavno su mu preminula dva prijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: