Džordan: Pamtiće me po patikama

Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan uveren je da će ga u budućnosti više pamtiti po popularnoj liniji patika nego po NBA uspesima.

Izvor: AK

Petak, 02.10.2015.

12:45

Default images
foto: Getty images

Šestostruki šampion, član NBA Kuće slavnih i vlasnik Šarlot Hornetsa je zaštitni znak Najkijeve linije "Air Jordan.

"Ne mogu to da objasnim, niko to ne može. Mislim da je Er Džordan veći od Majkla Džordana. To će nadživeti ono što sam uradio u košarci. Mislim da će trajati dugo vremena", rekao je Džordan.

Džordan je bio treći pik NBA drafta 1984. godine, dva puta se povlačio iz košarke pre konačnog oproštaja 2003. godine, a osim šest titula, svaki put je bio MVP finala, pet puta najkorisniji igrač lige, 14 puta Ol-star, jednom najbolji defanzivni igrač godine, a devet puta član najboljeg defanzivnog tima lige.
foto: Getty images
Bio je i ruki godine, deset puta najbolji strelac NBA lige, tri puta najbolji kradljivac lopti, dva puta šampion u zakucavanjima, te je i dalje najefikasniji igrač u plej-ofu.

Njegov dres sa brojem 23 je osim Čikago Bulsa povukao i Majami Hit, za koji nije igrao, dok je nastupao još za Vašington Vizardse, u kojima se i penzionisao.

Tokom karijere je postigao 32.292 poena (30,1) imao 6.672 skoka (6,2) i 5.633 asistencije (5,3).

Brend "Air Jordan" je kreiran kada je i MJ ušao u NBA, 1984. godine, a nosilac je 29 serija patika, legendarnih "džordanki".

Veliki broj klubova i pojedinaca su sponzorisani od strane ovog Najkijevog brenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: