Dikembe Mutombo primljen u Kuću slavnih

Bivša NBA zvezda Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Žan-Žak Vamutombo primljen je u Kuću slavnih u Springfildu

Izvor: B92

Subota, 12.09.2015.

10:24

Default images
Getty Images

Ceremonija je održana u memorijalnom centru košarkaške Dvorane slavnih Nejsmit, a klasu 215. čine još igrači Spenser Hejvud i Džo Džo Vajt, trener Džon Kalipari, jedna od najvećih zvezda WNBA lige Liza Lesli i sudija Dik Baveta.

Novi članovi Kuće slavnih su jošLui Dempijer, Lidnzi Gejz, Tom Henson, Džon Ajzak i Džordž Reveling.

Četrdesetdevetogodišnji Mutombo koji je četiri puta proglašen najboljim defanzivcem u NBA, jedan je od najboljih u istoriji tog takmičenja u blokadama. On je u NBA igrao 18 godina - u periodu od 1991. do 2009, a pet godina zaredom - od 1994. do 1998. bio je vodeći u broju "rampi". U karijeri je postigao 11.729 poena, 12.359 skokova i 3.289 blokada. Igrao je za Denver, Atlantu, Filadelfiju, Nju Džersi, Njujork, Hjuston. Mutombo, inače rođen u Kongu, bio je pored košarkaške karijere, aktivan i kao humanitarac koji je gradio bolnice u Africi.

"Ponosan sam što sam tek treći košarkaš iz Afrike koji je igrao u NBA. Došao sam u SAD bez ičega, a sada sam deo istorije NBA", rekao je Mutombo.

Pored Mutomba, u Kuću slavnih, izmedju ostalih, primljene su i legendarrna Amerikanka Liza Lesli i Australijanka Lindzi Gejz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: