Divac i Stojaković ponovo zajedno?

Vlade Divac, predsednik košarkaških operacija i franšize Sakramento Kingsa, ponudio je svom bivšem saigraču Predragu Stojakoviću posao u Kaliforniji.

Izvor:

Nedelja, 26.07.2015.

10:57

Default images
Getty Images

Dve legende srpske košarke igrale su zajedno u nacionalnom timu, dok su u dresu Kinga predvodili tim u najuspešnijoj eri kluba.

"Zvao sam ga da mi se pridruži u septembru, da postane deo mog tima, pošto sam ostao bez svog generalnog menadžera dve nedelje pre drafta", rekao je Divac.

Pite D'Alesandro, bivši GM Kingsa, napustio je Sakramento i preuzeo funkciju u Denver Nagetsima, tačnije – vratio se u Kolorado, iz kog je i stigao u Kaliforniju. Njegov odlazak sa mesta generalnog menadžera bio je drugi u samo godinu dana, jer je prethodno Šarif Abdur-Rahim uradio isto.

Stojaković je imao ulogu Divčevog savetnika tokom predsezone, dok je bio zajedno sa njim za vreme Letnje lige u Las Vegasu.

Dvostruki pobednik u šutiranju trojki i trostruki česnik Ol-Stara, od odlaska u penziju 2011. godine i osvajanja titule sa Dalas Maveriksima, živi u Evropi, ali, prema informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država, blizu je odluke da prihvati ponudu nekadašnjeg mentora.

"Ima porodicu sa ove 'strane bare', ali mora da donese odluku", istakao je Divac.

Vlade i Peđa igrali su u dresu Kinga šest sezona – od 1998. do 2004. godine – kada je ekipa iz Arko Arene stigla do finala Konferencije, gde je poražena od Los Anđeles Lejkersa.

Koliko dvojicu Srba cene u Sakramentu najbolje svedoči podatak da su nedavno, na posebnoj svečanosti, njihovi brojevi povučeni iz upotrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: