Tander zbog Kantera u minusu

Oklahoma Siti Tander izjednačio je ponudu Portland Trejl-blejzersa za Enesa Kantera vrednu 70 miliona dolara za četvorogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Ponedeljak, 13.07.2015.

18:37

Default images
foto: Getty images

Turčin, koji je po dolasku u tim prosečno beležio 18,7 poena uz 11 skokova je tako gurnuo Tander u minus, jer će zbog probijanja seleri kep granice morati da plati 24 miliona dolara.

Američki mediji spekulišu da će se "rešiti" Stiva Novaka i Perija Džonsa Trećeg, kako bi malo ublažili pomenuti porez na luksuz.

Kanter je u Tander stigao prošlog feruara u trejdu sa Juta Džezom te vrlo brzo uspostavio sjajnu saradnju sa Raselom Vestbrukom.

Pre Kantera, nijedan centar u istoriji kluva nije imao učinak od 20 poena i 10 skokova na jednoj utakmici, a Turčin to je uradio 11 puna na samo 26 nastupa.

"Ne bismo ga doveli u trejdu da nismo osećali da ćemo s njim napredovati. Doveli smo ga s namerom da ostane nekoliko godina kod nas, i srećni smo što će tako biti. On je bio veliko pojačanje za tim, raznovrsnost u reketu i njegova snaga u napadu su pozitivno uticale na ekipu", rekao je generalni menadžer Tandera Sem Presti.

Kanter ima 23 godine, u NBA je stigao kao treći pik 2011. od strane Jute, ali nije imao previše prostora za igru u Solt Lejk Sitiju.

Tokom protekle tri sezone prosečno je postizao 10,2 poena uz 6,4 skokova po meču, a prošle je imao prosek od 15,5 poena i 8,9 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: