Garnet još dve sezone u NBA

Kevin Garnet potpisaće dvogodišnji ugovor sa Minesota Timbervulvsima, čime će na kraju karijere postati igrač sa najviše NBA sezone.

Izvor: AK

Utorak, 07.07.2015.

17:57

Default images
foto: Beta/AP

Legenda Vulvsa, koji je jedinu NBA titulu osvojio sa Boston Seltiksima, vratio se u Mineapolis u proteklog februara kako bi završio karijeru u klubu u kojem je stekao ime.

KG iza sebe ima 20 sezona, ispred njega su samo Robert Periš i Kevin Vilis, dok deli treću poziciju sa Karimom Abdul-Džabarom.

"Neverovatno sam uzbuđen i podmlađen što ću biti deo ovako talentovanog, posvećenog tima", rekao je 39-godišnji Garnet.

On je najplaćeniji igrač u istoriji NBA lige sa oko 325 miliona dolara zarađenih od ugovora sa Minesotom i Bostonom.

Vulvsi očekuju da će Garnet igrati čak 20-ak minuta po meču sledeće sezone, iako je MVP lige iz 2004. godine veoma blizu pete decenije života.

Garnet je prošle sezone odigao samo pet mečeva za Vulvse, uz prosek od 7,6 poena i 10,2 skokova po utakmici. Minesota je u međuvremenu potpisala ugovore i sa rukijima koje je draftovala ovog leta, prvim pikom Karl-Entonijem Taunsom i 24. Tajusom Džonsom.

Tauns je dobio trogodišnji ugovor vredan 14,9 miliona dolara, uz opciju produženja na još jednu sezonu.

On je treći igrač Minesote koji je izabran kao prvi pik na draftu u poslednje tri godine, pored Endrua Viginsa i Entonija Beneta, koje su Vulvsi dobili u trejdu za Kevina Lava sa Klivlend Kavalirsima prošlog leta.

Američki mediji su u ponedeljak preneli vest da je trogodišnji ugovor sa Timbervulvsima potpisao i Nemanja Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: