Lebron za dupli brejk Klivlenda!

Košarkaši Klivlend Kavalirsa zabeležili su i drugi uzastopni trijumf na parketu Atlanta Hoksa 94:82, pa sada vode sa 2-0 u pobedama u finalu Istoka.

Izvor:

Subota, 23.05.2015.

09:13

Default images
Beta/AP Photo/David Goldman

Naredna dva meča igraće se u Ohaju, što znači da će Kavsi imati priliku da pred svojim navijačima stignu do velikog finala, prvog posle osam godina.

U gostujućem timu ponovo je bio najbolji fenomenalni Lebron Džejms – predvodivši svoju ekipu sa 30 poena, 11 asistencija i devet skokova, a ključna za slavlje gostiju bila je treća deonica koji su dobili sa 30:17.

S druge strane, u ekipi domaćina gotovo svi su podbacili – najefikasniji je bio Denis Šreder sa 13 poena, dok su Al Horford, Kajl Korver i Džef Tig ubacili po 12 koševa.

Prva utakmica kada će ekipa Dejvida Blata biti domaćin na programu je u noći između nedelje i ponedeljka. U finalu Zapada Golden Stejt Voriorsi takođe imaju dve pobede prednosti protiv Hjuston Rokitsa, s tim da se naredna dva susreta igraju u Teksasu.
Beta/AP Photo/David Goldman
Kavsi su snažno ušli u meč, a najveće zasluge za novi trijumf svakako idu na račun najboljeg igrača današnjice 'Kralja' Džejmsa, koji je već u uvodnih 12 minuta, kada je ubacio 13 poena, najavio novu sjajnu partiju, da bi prednost njegovo tima u jednom trenutku iznosila i 20 poena. Na sve to, momak iz Akrona ponovo je 'napredovao' u NBA istoriji. Pošto je u prvom meču pretekao najvećeg igrača ikada Majkla Džordana, sada je nastavio da prati 'njegovo leteće visočanstvo'.

"Koliko pomaže kada je Lebron Džejms deo vašeg tima?", ponovio je Dejvid Blat pitanje koje mu je postavljeno, "Da li stvarno moramo da odgovorim na to?".

Džejms, koji se nalazi blizu svog petog uzastopnog finala, nastavio je da bude ono što i jeste – pravi vođa – a ovo mu je bio 74. meč u doigravanju u kojem je ubacio najmanje 30 poena (8/15 za dva, 2/7 za tri). On se tako izjednačio sa Džerijem Vestom na četvrtom mestu večne liste, a ispreded njih su samo još Karim Adbul Džabar (75), Kobi Brajant (88) i, logično, Majkl Džordan sa 109 mečeva u kojima je postigao preko 30 koševa.

Slavlje gostiju još više dobija na težini jer Kajri Irving nije odigrao ni sekunde, kako ne bi komplikovao situaciju sa povredom kolena i stopala, a Lebron je najveću podršku imao u sve boljem Imanu Šampertu koji je dodao 16 poena (2/5 za dva, 4/6 za tri) i četiri skoka. Timofej Mozgov upisao je 10 poena i uhvatio sedam lopti, a Tristan Tompson je pored sedam poena (2/6 iz igre) ponovo dominirao pod obručima sa 16 skokova, dok je Metju Delavedova zabeležio 11 koševa, šest skokova i četiri asistenije. Junak prve pobede Džej Ar Smit ubacio je s klupe devet poena, isto koliko i Džejms Džons.
Beta/AP Photo/David Goldman
Atlanta nije imala previše šansi ni da se vrati u meč, još manje da stigne do totalnog preokreta, a nije im pomoglo ni igranje Demara Kerola koji se ipak nije teže povredio na otvaranju serije, iako je bilo očigledno da nije na 100 odsto mogućnosti. Ono što je Hokse koštalo poraza je svakako očajan šut za tri – samo 23 odsto (6/26).

"U mečevima plej-ofa potrebno je mnogo, mnogo više. Potrebna je bolja egzekucija, bolje trčanje, bolje čitanje akcija... U svakom slučaju, morate igrati daleko čvršće i jače", rekao je trener Atlante Majk Budenholzer.

Domaći su se mučili od samog starta, a situacija im je dodatno bila otežana pošto niko od startera nije bio previše raspoložen, pa je najbolji bio rezervista Denis Šreder. Nemac je sa klupe ubacio 13 poena (5/8 za dva, 1/3 za tri) i ostvario tri skoka i jednu asistenciju. Al Horford, koji je doživeo manju povredu na kraju treće deonice, postigao je 12 poena (5/8 iz igre), uz šest uhvaćenih lopti i dva uspešna pâsa, a isto toliko ubacili su i Kajl Korver (2/5 za dva, 2/6 za tri) i Džef Tig (3/10 za dva, 2/6 za tri), s tim da je plej Hoksa iamo i šest asistencija.

Kavalirsi su na najbolji mogući način čestitali 56. rođendan svom treneru Dejvidu Blatu, koji se nalazi jako blizu velikog finala u debitanskoj sezoni, a sve što je on tražio za 'divan dan' bila je pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: