Džimi Batler "najviše napredovao"

Krilni igrač Čikago Bulsa Džimi Batler proglašen je za igrača koji je najviše napredovao u tekućoj NBA sezoni.

Izvor: AK

Četvrtak, 07.05.2015.

19:29

Default images
foto: Beta/AP

Batler je i pored problema sa povredom zbog koje je propustio 17 mečeva povećao svoj košketerski učinak sa 13,1 na 20 poena po meču ove sezone, uz 5,8 skokova i 3,3 asistencije.

Značajno je popravio i svoj šut iz igre, sa 39,7 na 46,2% pogođenih pokušaja, a u glasanju je dobio 535 poena, 335 više od Drejmonda Grina iz Golden Stejt Voriorsa.

Iza njih su ostali Rubi Gobert iz Jute, Hasan Vajtsajd iz Majamija, Klej Tompson iz GSV, te Endoni Dejvis iz Nju Orleansa.

Batler je bio 30. pik na draftu 2011. godine, a poreklom je iz Hjustona. Trenutno se sa Čikago Bulsima bori za finale Istoka.

Posle dva meča u Klivlendu, Bulsi i Kavalirsi su izjednačeni sa po jednom pobedom. Treći meč igra se u petak uveče.

Prethodno su za najbolje pojedince sezone proglašeni Stefon Kari (MVP), Endru Vigins (ruki), Kavaj Lenard (defanzivac), Luis Vilijams (šesti igrač), Majk Budenholzer (trener).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: