Memfis na Voriorse, Hoksi vode 3-2

Košarkaši Memfis Grizlisa plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije, dok je Atlanta na Istoku povela sa 3-2 protiv Bruklina.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 30.04.2015.

08:29

Default images
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Memfis je sa 4-1 u seriji pobedio Portland Trejl Blejzerse, a u petoj utakmici slavio je na svom terenu sa 99:93.

Atlanta je u ’Filips areni’ povela sa 3-2 u seriji protiv Bruklin Netsa trijumfom sa 107:97 i za dva dana će imati prvu meč loptu.

Grizlisi su lako izašli na kraj sa Trejl Blejzersima i obezbedili polufinalni duel sa Golden Stejtom, koji je maksimalnim rezultatom počistio Nju Orleans.

Odlučujuću pobedu Memfis je ostvario zahvaljujući Marku Gasolu koji postigao 26 poena, uz 14 skokova i 2 blokade. Njega je odlično pratio Li sa 20 poena, dok je Zek Rendolf meč završio sa 16 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Portlandu nije bila dovoljna ni sjajna partija MekKoluma koji je imao 33 poena, Lilard je dodao 22, a Oldridžu je falio jedan skok za dabl-dabl (14p, 9sk). Atlanta je odbranila domaći zahvaljujući odličnoj prvoj četvrtini koju je dobila sa 33:16, pa je do kraja samo održavala vođstvo. DeMar Kerol bio je najefikasniji pojedinac Atlante sa 24 poena, a najbolji je bio Al Horford sa 20 poena i 15 skokova. Isti broj poena imao je i Džef Tig, uz 8 asistencija.

U poraženom Bruklinu najefikasniji je bio Alan Anderson sa 23 poena, dok su po 18 dodali Džek i Džonson.

Naredna utakmica igraće se u noći između petka i subote u Bruklinu, a eventualna "majstorica" dva dana kasnije u Atlanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: