Garnet se vraća u Timbervulvse!

Kevin Garnet vraća se na mesto na kojem je počela njegova velika NBA karijera, u Mineapolis!

Izvor: AK

Četvrtak, 19.02.2015.

19:54

Default images
foto: Beta/AP

Minesota Timbervulvsi vratili su legendu kluba koji je 2007. posle 12 godina u Mineapolisu prešao u Boston Seltikse.

Vulvsi su za KG, koji je prostao na trejd iako je imao klauzulu po kojoj Netsi nisu mogli da ga pošalju u drugi tim, dali Tadeusa Janga.

On je poslednjih nedelja insistirao na tom da neće izaći na tržište, jer ne želi da seli porodicu u sred sezone. Međuti, poziv Vulvsa promenio je njegovo mišljenje.

Garnet je kao srednjoškolac i peti pik na draftu stigao u Minesotu 1995. godine i u narednih 12 godina predvodio Vulvse do najboljih rezultata u istoriji kluba.

On je najbolji strelac i skakač u istoriji Vulvsa, koje je 2004. kao MVP lige predvodio do finala Zapada, u kojem su poraženi od L.A. Lejkersa 4-2 u seriji.

To je bio vrhunac njegove karijere u Mineapolisu, pa se u blokbaster trejdu 2007. seli u Boston, i sa Seltiksima iste sezone osvaja prvu i jedinu NBA titulu.

On je proglašen za najboljeg defanzivca lige, čime je postao prvi igrač u istoriji Seltiksa, najtrofejnijeg NBA tima, kojem je to uspelo.

Od 2013. je u Bruklinu, a trenutno igra 20. sezonu u karijeri, tokom koje ima prosek od 18,3 poena, 10,2 skokova, 3,8 asistencija i 1,4 blokada po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: