Karl preuzima Kingse posle Ol-stara

Sakramento Kingsi će dobiti novog trenera posle ‘Ol stara’ i to će biti Džordž Karl, prenosi AP.

Izvor: JT

Sreda, 11.02.2015.

22:38

Default images
Beta/AP Photo/David Zalubowski, File

Karl bi prvi put trebalo da se nađe na klupu Kingsa 20. februara na utakmici sa Boston Seltiksima, što znači da će Tajron Korbin poslednji put voditi tim iz prestonice Kalifornije u sredu u Milvokiju sa Baksima.

Očekuje se da će Kingsi zvanično potvrditi imenovanje Karla narednih dana kada budu dogovoreni poslednji detalji ugovora.

Karl će biti treći trener Kingsa ove sezone. Uprava kluba uručila je otkaz Majklu Malounu u decembru, posle starta sezone skorom 11-13, iako je prva zvezda tima Demarkus Kazins propustio gotovo polovinu utakmica zbog bolesti. Međutim, postavljanje Korbina nije donelo bolje rezultate, pošto su Kingsi izgubili 20 od 27 utakmica od Malounovog odlaska.

63-godišnji stručnjak iz Pensilvanije je sedmi trener u istoriji NBA lige koji je ostvario barem 1.000 pobeda. Karl je to uspeo vodeći Montana Golden Nagetse, Klivlend Pavalirse, Golden Stejt Voriorse, Sijetl Supersonikse, Milvoki Bakse i Denver Nagetse. U dva navrata je bio trener Reala, a poslednji tim koji je vodio bili su Nagetsi, od 2005. do 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: