Harden na 40, Memfis i Čikago lako

U noći između utorka i srede odigrano je pet mečeva NBA lige, a nove trijumfe ostvarili su Čikago Bulsi, Hjuston Rokitski i Memfis Grizlisi.

Izvor:

Sreda, 11.02.2015.

08:44

Default images
Beta/AP Photo/The Arizona Republic, David Wallac

Teksašani su slavili u gostima nad Finiks Sansima (127:118) uz 40 poena Džejmsa Hardena, od kojih čak 20 u poslednjoj četvrtini.

Pobedu Bulsa nad Sakramento Kingsima (104:86) obeležio je rekord karijere Tonija Snela od 24 poena, dok je Memfis predvođen Markom Gasolom i Zekom Rendolfom lako savladao Bruklin Netse takođe na domaćem parketu (95:86).

U preostala dva meča trijumfe su upisali i Detroit I Denver, Pistonsi su kao gosti deklasirali Hornetse u Šarlotu (106:78), predvođeni Gregom Monroom(23p, 12sk), dok su Nagetsi na krilima sjajnom Taja Losona (32p (12/20 iz igre), 16 asistencija) naneli novi poraz Los Anđeles Lejkersima u Stejpls Centru (106:96).
Beta/AP Photo/Ross D. Franklin
Hjuston Rokitsi su bez većih problema izašli na kraj na teškom gostovanju Finiks Sansima u Arizoni, pošto su uspešno sačuvali 16 poena viška iz uvodnog dela susreta, iako su odigrali prvi meč bez povređenog Dvajta Hauarda, koji će pauzirati skoro dva meseca.

Najzaslužniji za slavlje bio je najbolji igrač Teksašana Džejms Harden koji je meč završio sa 40 poena (13/23 iz igre), od kojih je čak pola ubacio u poslednjih 12 minuta, a samo mu je jedna asistencija nedostajala za tripl dabl – jer je upisao i 12 skokova. Pratio ga je rezervista Džos Smit sa 20 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Patrik Beverli dodao 15 i po šest uspešnih dodovanja i uhvaćenih lopti.

S druge strane, u poraženom timu se najviše istakao Erik Bledsou, ali ni njegova 32 (9/19) poena nisu bila dovoljna da se izbegne neuspeh. Goran Dragić upisao je 20 poena i pet skokova, Pi Džej Taker dodao je 17, a Markif Moris 'pola' koša manje, a dobar je bio i rezervista Ajzea Tomas sa 14 koševa. Duel između Memfisa i Bruklina počeo je sjajno po trenera gostiju Lajonela Holinsa, bivšeg stratega Grizlisa, jer ga je cela hala pozdravila stojećim ovacijama, a u njegovu čast klub je pustio i specijalni video. Na kraju, njegovi igrači nisu uspeli da ga obraduju, jer su domaći preko Gasola i Rendolfa upisali novu sigurnu pobedu.

Ponovo je centarska linija Grizlisa donela prevagu, jer su Zek Rendolf (19) i i Mark Gasol (14) kombinovano ubacili 33 poena i imali 19 uhvaćenih lopti. Sjajan je Kortni Li sa 15 poena, dok su rezervista Beno Udrih sa 15, odnosno Toni Alen sa 12 poena učestvovali u slavlju svoje ekipe.

Gosti nisu uspeli da se vrate u meč praktično već posle uvodne četvrtine, koju su domaći rešili su svoju korist sa +17, iako su poeni u ekipi bili odlično raspoređeni, jer je čak šest igrača bilo dvocifreno. Najefikasniji su bili Mejson Plamli i Alan Anderson sa po 15 poena, dok su Džerod Džek i Bruk Lopes dodali po tri manje. Deron Vilijams upisao je deset koševa, a Džo Džonson 11, uz osam skokova. Zvezda večeri u 33 pobedi Bulsa bio je rezervista Toni Snel sa rekordom karijere od 24 poena, dva skoka i dve asistecije, a u centru pažnje bio je i novi dabl-dabl Poa Gasola u dresu tima iz Čikaga – 34. u sezoni, a 13. uzastopni.

Snel je imao samo dva promašaja iz igre (9/11), igrao je odličnu odbranu na Rudiju Geju, a malo više prostora dobio je i zbog povrede ramena Džimija Batlera. Španski centar upisao je 26 poena i čak 16 skokova, i tako nastavio da juri Džordanov niz, dok je Derik Rouz nastavio da pruža sve konstantnije partije – 23 poena i sedam asistencija. NBA liga:

Šarlot Hornets – Detroit Pistons 78:106
Čikago Buls – Sakramento Kings 104:86
Feniks Sans – Hjuston Rokits 118:127
Memfis Grizlis
– Bruklin 95:86
Los Anđeles Lejkersi – Denver Nagetsi 96:106
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: