Jusuf Nurkić pozvan na Ol-star

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić pozvan je na Ol-star gde će predstojećeg vikenda igrati za tim sveta.

Izvor: AK

Utorak, 10.02.2015.

19:41

Default images
foto: Beta/AP

Centar Denver Nagetsa poziv je dobio zbog povrede igrača Oklahoma Siti Tandera Stivena Adamsa, koji je slomio šaku.

Nurkić u svojoj debitantskoj sezoni prosečno beleži 6,8 poena i 6,2 skokova po utakmici, a posebno je dominantan u poslednjih mesec dana. On je najbolji skakač među rukijima u NBA, a treći bloker lige od svih "početnika" sa 1,26 blokada po utakmici.

Nurkić je poziv dobio iste večeri kada je protiv Oklahoma Siti Tandera dominirao sa 16 poena, 14 skokova, te po dve asistencije i ukradene lopte. Tako će se Nurkić naći u timu sa Bojanom Bogdanovićem, Nikolom Mirotićem, Danteom Eksumom, Endruom Viginsom i ostalim najboljim mladim "strancima" NBA lige u "Rajzing star čelendžu", meču u kojem rukiji i sofmori igraju međusoban duel, podeljeni na SAD i Svet.

S druge strane, suprotstaviće im se između ostalih Majkl Karter-Vilijams, Nerlens Noel, Viktor Oladipo, Mejson Plamli, Trej Burk...

Ovogodišnje izdanje će ponuditi desetoricu od 15 prvih pikova sa drafta 2013. godine, te svu četvoricu učesnika takmičenja u zakucavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: