Popović stigao do 1.000. pobede

Košarkaši San Antonio Sparsa pobedili su sa 95:93 Indijana Pejserse tokom protekle noći i Gregu Popoviću doneli 1.000. pobedu u NBA ligi.

Izvor: JT

Utorak, 10.02.2015.

08:31

Default images
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Aktuelni šampioni su uspeli da prevaziđu deficit od 14 poena u poslednjoj četvrtini i do trijumfa dođu košem Marka Belinelija na 2,1 sekundu do kraja utakmice.

„Ovde sam dugo i imao sam dobre igrače. To je formula“, rekao je Popović, „Dovođenje igrača je teško, ali sam ja imao tu sreću da uz sebe imam dobro. Vreme je ključan element, morate da budete ovde dugo“.

Popović, očekivano, nije imao veliku proslao sjajnog trijumfa, ali je nagovestio da će popiti čašu vina u tu čast.

Iskusni stručnjak je deveti trener koji je stigao do broja od 1.000 pobeda u istoriji NBA lige, a samo dvojici je to brže pošlo za rukom – Filu Džeksonu i Petu Rajliju. Pored Popovića, samo jednom treneru je to uspelo sa samo jednom timu – Džeriju Slounu, koji je trijumfovao na 1.127 utakmica sa Jutom. Popović trenutno ima skor od 1.000 trijumfa i 462 poraza za 19 sezona, sve sa Sparsima.

Branioce titule je do trijumfa u Indijanapolisu predvodio Toni Parker sa 19 poena i šest asistencija, Tim Dankan je dodao 15 poena i osam skokova, a Belineli 12 poena. Kod Pejsersa, Rodni Staki je imao 18 poena, a Dejvid Vest deset poena i sjajnih 18 skokova.

„1.000 pobeda, to je mnogo trijumfa i osećam se srećnim što sam bio uz trenera tokom mnogih. Mnogo toga smo prošli zajedno i presrećan sam zbog njega“, rekao je Parker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: