Voriorse čeka porez – sve za titulu

Golden Stejt Voriorsi učiniće sve kako bi u naredne dve sezone osvojili NBA titulu, pa su spremni da plate i "porez na luksuz".

Izvor: AK

Ponedeljak, 02.02.2015.

22:57

Default images
foto: Beta/AP

Voriorsi će sledeće sezone za samo osmoricu igrača morati da izdvoje 77,5 miliona dolara za plate, a vlasnici ne žele da rasturaju tim koji dominira ove sezone na Zapadu pa su spremni da plate porez na prekoračeni "seleri kep".

Liga će iznos poreza za sledeću sezonu odrediti tek u julu, ali stručnjaci procenjuju da će iznositi oko 81 milion dolara.

"To je za nas u redu. Generalni menadžer Boba Majers me stalno pita: "Jesi li siguran?", a ja mu stalno govorim da jesam. Spremni smo na sve što treba kako bi osvojiti titulu. Moraš to da uradiš kada je pravi trenutak. Ja mislim da je sad, pa moramo da iskoristimo prednost koju imamo. I ja nisam jedini vlasnik i član menadžmenta koji tako razmišlja", rekao je suvlasnik Voriorsa Džo Lejkob.

Voriorsi su ove sezone iznenađujući lider Zapada sa 37 pobeda u 45 utakmica, a bolji skor u ligi ima samo prvi tim Istoka Atlanta sa 40-8.

Ključni igrači Voriorsa su sjajni šuteri Stefon Kari i Klej Tompson, a startnu postavu čine još Harison Barns, Drejmond Grin i Endru Bogut.

Važnu ulogu u rotaciji imaju Dejvid Li, Andre Igudala, Brendon Raš i Šon Livingston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: