Poznati starteri, Kari novi 'Kralj'

NBA liga objavila je spisak startera za predstojeći Ol-Star meč koji će se održati 15. februara u Njujorku, a najviše glasova navijača dobio je Stef Kari.

Izvor: NL

Petak, 23.01.2015.

09:51

Default images
Beta/AP

"Puno mi znači što imam podršku ne samo navijača Golden Stejta, već i ljudi sa svih strana sveta. Ovo je ostvarenje sna, ponosan sam“, rekao je plej Voriorsa.

Starteri u timu Zapadne konferencije osim Karija biće Kobi Brajant, Entoni Dejvis, Mark Gasol i Blejk Grifin, dok će za Istok nastupiti Kajl Lauri, Džon Vol, Lebron Džejms, Karmelo Entoni i Pau Gasol.

Na meču u Njujorku ćemo prvi put videti dvojicu braće kao startere u Ol Star meču, i to braću Gasol. Mark je prošle sezone imao problema sa povredama i nije uspeo da dođe do prepoznatljive forme, ali ove godine je najbolji igrač Memfis Grizlisa, koji se odlično kotiraju na Zapadu. Sa druge strane, Pau je posle šest i po godina u Lejkersima prešao u Čikago i sjajno se snašao, pamti se njegova partija protiv Milvokija kada je postigao 46 poena i uhvatio 18 lopti.

Stariji od braće Gasol opisao jeovo kao nešto neverovatno i rekao da je to velika čast.

"Ovo će ući u istoriju. Sada smo srećni i zahvalni svim navijačima koji su nas podržali, kao i našim timovima, ovo je divan momenat u mojoj NBA karijeri“, rekao je Pau Gasol.

Karmelo Entoni i Kobi Brajant su se našli u startnim petorkama, iako su njihovi timovi pri dnu lige po učinku, dok je poslednji svoju kartu za Njujork čekirao plejmejker Toronta Kajl Lauri. On je bio u zaostatku od 100 hiljada glasova za bekom Majamija Dvejnom Vejdom kada su poslednji put objavljeni rezultati, ali je to uspeo da nadoknadi.

Krilni igrač Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms je završio kao drugi u glasanju, pošto je Stef Kari ove godine imao oko 1,5 miliona glasova, 42 hiljade više od ’Kralja’.

Ostaje da se vidi koliko je ozbiljna povreda koju je Kobi Brajant nedavno doživeo i da li će moći da nastupi na Ol Staru. Brajant je i prošle godine izglasan u prvu petorku Zapada, ali ga je povreda sprečila da učestvuje na meču. Prvi čovek lige Adam Silver objaviće ako bude potrebe za izmenom Brajanta, a izmenu će izglasati treneri.

Oba tima će trenirati šefovi struke vodećih klubova u konferencijama, na Zapadu će to biti Stiv Ker koji je ove godine dobio svoj prvi trenerski posao i preuzeo Golden Stejt, dok će na klupi Istoka biti Majk Badenholcer koji iz Atlante.

Ostalih 14 igrača biće izabrani posle glasanja svih trenera lige.

Startne petorke:

Istok: Kajl Lauri, Džon Vol, Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Pau Gasol

Zapad: Stef Kari, Kobi Brajant, Entoni Dejvis, Mark Gasol, Blejk Grifin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: