Popović: Lenard je "Big One"

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović oduševljen je igrom Kavaia Lenarda toliko da mu je on sad važniji od veterana Dankana, Parkera i Đinobilija.

Izvor: AK

Sreda, 03.12.2014.

10:49

Default images

U odsustvu Dankana i Parkera pre dva dana, Lenard je postigao 26 poena (9/15 iz igre) uz 10 skokova za pobedu u Filadelfiji.

"Pokušavamo da malo popustimo i damo mu više slobode. Kada si mlad u senci si Timija, Manua i Tonija. Sada je situacija: Do đavola sa "Velikom trojkom", stariji su od prašine. Ti si sad glavni", rekao je Popović.

Lenard je od dolaska u San Antonio sa univerzireta San Dijego 2011. godine važna karika Sparsa, ali je u lidera tima izrastao u finalnoj seriji prošle sezone, kada je postao najmlađi MVP finala od Medžika Džonsona.

"Rekao sam mu: Ovo si ti. Ovo, Kavai Lenard. Stigao si. O tome ti pričam. Sada to radi opet i opet i opet. To rade veliki momci", rekao je Popović o Lenardu nakon trećeg meča finalne serije sa Majamijem kada je 23-godišnji krilni igrač postigao 29 poena.

On je u poslednja tri meča finala prošle sezone imao prosek od 23,7 poena uz 9,3 skokova i 2 blokade po utakmici uz šut od 68,6%.

Ove sezone prosek mu je 15,1 poena uz 7,7 skokova i 2,1 asistencija za oko 30 minuta po meču. Nadmašio je svoj prosek karijere za oko 4 poena, 2 skoka i asistenciju.

San Antonio je trenutno peti na Zapadu sa skorom 13-4, ima dve pobede manje od lidera kofenrencije Memfisa i Golden Stejta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: