Kobi Brajant – od sjaja do očaja

Los Anđeles Lejkersi doživeli su u nedelju uveče novi, 11. poraz u sezoni, čak šesti na svom parketu.

Izvor: AK

Ponedeljak, 24.11.2014.

12:15

Default images

"Jezeraši" su poraženi od Denver Nagetsa 101:94 posle produžetka, a glavni razlog bio je pad u igri Kobija Brajanta.

Zvezda Lejkersa je blistala u prva tri perioda sa 16 poena (6/10 iz igre), 6 skokova i 4 asistencije, ali je u poslednjoj četvrtini i produžetku pogodio samo četiri od 14 šuteva, bez ostalog učinka. LAL je za tih 17 minuta postigao samo 19 poena.

Generalno, oba tima su imala očajno šutersko veče u Stejpls centru, promašili su po 56 šuteva iz igre.

"Svi znamo da će Brajant da šutira, ali mi smo želeli da ga nateramo da naporno radi za sve to. Želeli smo i da ga opteretimo i u odbrani, da nema prostora za odmor, da da troši svu energiju samo u napadu", rekao je trener Nagetsa Brajan Šo.
foto: Beta/AP
Brajant je u avgustu napunio 36 godina, ali ima prosek od 26,7 poena ove sezone. Najstariji najbolji strelac NBA bio je Majkl Džordan koji je u poslednjoj sezoni u Čikago Bulsima 1997/1998, sa 35 godina i 61 dana starosti imao prosek od 28,7 poena. Kobi ima samo 219 poena manje od MJ23.

"Verovatno će reći da je to samo novi rekord, ali to je Džordan, koga Kobi idealizuje. Veoma je važno kada si na istom nivou kao neko kome se diviš. Rekao on to ili ne, biće to jedan od najvećih momenata u istoriji. Džordan je najbolji igrač koji je ikad igrao i najbolji bek. Mislim da je Kobi odmah iza njega. Mislim da nema mnogo razlike među njima", rekao je Šo.

Lejkersi su pretposlednji na Zapadu, lošiji skor ima samo Oklahoma Siti, a u narednom meču dočekuju najbolji tim lige – Memfis Grizlise.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: