NBA igraču suspenzija na 24 meča

Čelnici NBA lige kaznili su košarkaša Šarlot Hornetsa Džefrija Tejlora suspenzijom od 24 utakmice zbog nasilničkog ponašanja.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 20.11.2014.

00:10

Default images

Tejlor je kažnjen zbog fizičkog napada, kao i zbog remećenja javnog reda i mira kada je lomio inventar hotela.

On je već propustio 11 utakmica ove sezone, pa mu preostaje da ’odleži’ još 13 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

„Ova suspenzija je neophodna kako bi zaštitila interese NBA i poverenje publike u nju. Ponašanje gospodina Tejlora krši važeči zakon i po mom mišljenju nije u skladu sa standardima moralnosti i štetno je za NBA“, rekao je komisionar lige Adam Silver.

Zbog ove suspenzije Tejlor će izgubiti oko 267.000 dolara od ukupne godišnje plate koja iznosi 915.000 američkih novčanica.

On je uhapšen 25. septembra posle žučne svađe sa ženom sa kojom je bio u vezi, kada su oboje bili u alkoholisanom stanju. Svađa je prerasla u sukob, kada je devojku gurnuo u hodniku i ona je udarila glavom u susedna vrata.

25-godišnji košarkaš osuđen je na 18 meseci uslovne kazne, a za to vreme mora odraditi 26 nedelja programa protiv nasilničkog ponašanja.

Još jedan NBA igrač – Dvajt Hauard osumnjičen je za zlostavljanje pošto je tukao svog sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: