NBA: Hauard razbio šampiona

Košarkaši Hjuston Rokitsa zadržali su maksimalan učinak u novoj sezoni NBA lige, pošto su bili bolji od šampiona San Antonio Sparsa – 98:81.

Izvor:

Petak, 07.11.2014.

08:41

Default images

Ekipu iz Teksasa, koja sada ima skor 6-0, predvodio je sjajni Dvajt Hauard sa 32 ubačena poena i 16 skokova, dok je Džejms Harden dodao 20 poena i po šest skokova i asistencija.

U drugom meču odigranom u noći između četvrtka i petka, Portland Tejlblejzersi savladali su Dalas Meverikse 108:87, predvođeni LaMarkusom Oldridžom, pa sada obe ekipe imaju skor od tri pobede i dva poraza.

Hjuston Rokitsi deluju kao daleko ozbiljnija i konzistentnija ekipa nego prethodne sezone, a nova potvrda sjajnog starta sezona stigla je u duelu protv aktuelnih prvaka NBA lige San Antonio Sparsa. Domaća ekipa odigrala je odlično prve tri četvrtine, posle kojih su imali čak 26 poena viška. Ruku na srce, u timu gostiju nije bilo Tima Dankana, Manua Đinobilija i Marka Belinelija, koji su dobili odmor odlukom Grega Popovića.
Beta/AP Photo/Don Ryan
Ključ pobede Hjustona bio je fenomenalni Dvajt Hauard, koji je bukvalno dominirao pod oba koša u 'Tojota centru', ubacivši pri tom 32 poena uz 16 uhvaćenih lopti. Ispratio ga je Džejms Harden, koji je dodao 20 poena i po šest skokova i uspešnih dodavanja. Dobar je bio i Džejson Teri sa 16 poena, dok je Isah Kenan ubacio 12.

Ovo je Hjustonu bio šesti trijumf u nizu sa dvocifrenom razlikom, čime su izjednačili rekord Nagetsa iz sezone 1986/87.

S druge, u poraženom timu, najviše se istakao rezervista Kori Džozef sa 18 poena, Aron Bejns dodao je 12, dok je Deni Grin ubacio koš manje.



Portland Trejlblejzersi nastavili su da igraju snažnu i pametnu odbranu, pa su, posle zaustavljanja LeBrona Džejmsa na samo 11 poena, Dirku Novickom dozvolili da ubaci samo 17.

Ekipa iz Oregona stigla je rutinske pobede u 'Rip City', a prelomna je bila treća deonica koju su domaći rešili u svoju korist 35:18. Najbolji u domaćem timu bio je LaMarkus Oldridž sa 20 ubačenih poena i sedam skokova, Demijan Lilard dodao je 18, uz pet skokova, Si Džej Mekkolum upisao je 13, a Kris Kejman i Vesli Metjuz po 12.

Osim Novickog, koji je pored 17 poena upisao i tri skoka, samo su Monte Elis sa 14 i Čendler Parsons sa 11 poena bili dvocifreni u gostujućem timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: