Dogovoreno: Lav za Viginsa

Krilni centar Kevin Lav u subotu će biti trejdovan u Klivlend Kavalirse u sklopu razmene tri tima.

Izvor: JT

Petak, 22.08.2014.

21:30

Default images

Kako prenosi ESPN, Minesota Timbervulvsi postigli su dogovor po kojem će dobiti prvog pika sa ovogodišnjeg drafta Endrua Viginsa i Tadeusa Janga iz Filadelfija 76ersa, dok će Lav otići u redove Kavalirsa.

Iako su tri tima postigla dogovor, trejd ne može da bude zvaničan do 00.01 u subotu po istočnom vremenu u Sjedinjenim Državama. Razlog za to je što Vigins može da bude trejdovan tek 30 dana pošto je potpisao ugovor sa Kavalirsima, a on je to učinio 24. jula.

U redovima Timbervulvsa u Jangu vide idealnu zamenu za Lava, a za njega su spremni da se odreknu pika iz prve runde narednog drafta, kao i Luka Ričarda Mbaha a Moutea i Alekseja Šveda 76ersima. Jangu su ostale još dve godine ugovora sa Filadelfijom, a on se procenjuje na 19,4 miliona dolara.

Vulvsi već imaju verbalni dogovor oko trejda Viginsa i Entonija Beneta, prošlogodišnjeg prvog pika, uz pika iz prve runde sa narednog drafta za Lova.

76ersi su pokušali da dobiju Beneta u sklopu trejda Janga u Vulvse, ali su u Minesoti bili odlučni u nameri da ga zadrže, uprkos njegovoj razočaravajućoj sezoni u Klivlendom.

O trejdu Lava u Kavalirse spekuliše se još od povratka Lebrona Džejmsa u Kavalirse. Međutim, prvi nagoveštaji da bi do njega moglo da dođe pojavili su se početkom avgusta.

ESPN je tada preneo da je Lav bio zaintrigiran mogućnošću da igra uz Džejmsa, saigrača iz reprezentacije. Od toga ga nije odvratila ni činjenica da Džejms ima ugovor sa Kavalirsima samo za dve sezone, uz opciju da sledeće godine već može da postane slobodni agent.

Američki mediji ističu da je krilni centar Timbervulvsa idealan saigrač za Džejmsa, oko kojeg Kavalirsi grade tim, zbog njegovih sposobnosti, odnosno sjajnih skokova, pasova i dobrog šuta.

Sa Lavom, Kavalirsi će sigurno biti favorite za osvajanje ‘Istoka’, što je Klivlendu pošlo za rukom samo jednom tokom Džejmsovog sedmogodišnjeg boravka.

Lav je prošle sezone imao 26,1 poena, uz 12,5 skokova po utakmici, ali Timbervulvsi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of. Bio je treći najkorisniji igrač u NBA ligi, iza Kevina Durenta i Džejmsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: