Sud odlučio: Klipersi na prodaju

Sud u Los Anđelesu presudio je da Stiv Balmer može da kupi Los Anđeles Kliperse za 2 milijarde dolara.

Izvor: AK

Utorak, 29.07.2014.

15:51

Default images

Vlasnik Klipersa Donald Sterling pokušao je da blokira odluku NBA koja je ovlastila njegovu suprugu Šeli da proda klub nakon rasističkog ispada Sterlinga.

"Ovo će biti dobra stvar za grad, za ligu, za moju porodicu, za sve nas. Dođite da gledate Kliperse sledeće sezone", rekla je Šeli nakon presude.

Sudija je rekao da je Šeli Sterling pogodila dobru ponudu za Klipersa i da ima ovlasti da ukloni supruga iz trusta koji je vlasnik tima nakon što su dvojica doktora utvrdila da Donald ima znakove Alchajmerove bolesti te da nije sposoban da donosi poslovne odluke.

Očekuje se da Kliperse pređu u vlasništvo direktora Majkrosofta Balmera do 15. avgusta.

Donald Sterling je najavio da će nastaviti da se bori za svoj klub. Njega je NBA liga suspendovala doživotno pre nekoliko meseci zbog rasističkih komentara, kaznila sa 2,5 miliona dolara i naredila da proda klub.

Sterling je Kliperse kupio 1981. godine za oko 12 miliona dolara, a pokrenuo je i tužbu protiv NBA lige od koje traži 9 milijardi dolara.

Najveće zvezde i trener Klipersa su najavili bojkot sezone ako klub ostane u njegovom vlasništvu. Izgleda da ćemo ipak gledati Krisa Pola, Blejka Grifina, DeAdnrea Džordana i društvo i sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: