Rajsov sin MVP Letnje lige

Proteklih nedelja u Las Vegasu su u Letnjoj ligi NBA igrale najveće zvezde nedavnog Drafta, ali je prvo ime u Nevadi bio Glen Rajs Džunior.

Izvor: AK

Utorak, 22.07.2014.

17:02

Default images

Sin legendarnog beka Lejkersa, Niksa i Rokitsa izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) Letnje lige sa prosekom od 25 poena i 7,8 skokova za Vašington Vizardse.

Rajs je posebno blistao u četvrtfinalu kada je u meču sa tri produžetka protiv San Antonija postigao 36 poena (11/21 iz igre) uz 11 skokova, 3 asistencije i 4 ukradene lopte. Sve je začinio trojkom uz zvuk sirene za pobedu.

Uz Rajsa idealni tim Letnje lige NBA čine njegov saigrač iz Vizardsa Oto Porter, Dag MekDermot i Toni Snel iz Čikago Bulsa, te Dontas Montiejunas iz Hjuston Rokitsa.

U drugoj postavi su Ras Smit iz Nju Orlenasa, Tim Hardavej Džunior iz Niksa, Ti Džej Voren iz Finiksa, Džordan MekRe iz Filadelfije i Rudi Gorbert iz Jute.

"Titulu" u Las Vegasu su osvojili Sakramento Kingsi.



Rajs Džunior je bio 35. pik na prošlogodišnjem draftu, igrao na poziciji beka šutera ili niskog krila, visok je 198cm, a težak 93kg.

Prošle sezone je odigrao samo 11 utakmica za Vizardse sa prosekom od 3 poena i 2 skokova za 10 minuta po utakmici.

Poslat je u razvojnu ligu gde je prosečno beležio 17,2 poea uz 6,2 skokova i 2 asisencije po meču za Ajova Enerdži tim. Godinu dana ranije osvojio je titulu sa Rio Grande Valijem sa prosekom od 25 poena, 9,5 skokova i 4,3 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: