Gasol: Bulsi su gladni pobeda

Novi košarkaš Čikago Bulsa Pau Gasol rekao je da su mu prilikom odabira novog tima prioritet bile ambicije, a ne novac.

Izvor: JT

Petak, 18.07.2014.

21:55

Default images

Španac je prešao u redove Bulsa iz Los Anđeles Lejkersa kao slobodni agent i potpisao je trogodišnji ugovor vredan više od 22 miliona dolara.

Novac mi očigledno nije bio prioritet“, rekao je Gasol na predstavljanju u Čikagu, „Odbio sam visoke ponude, ali sam sebi kao prioritet stavio da igram za tim koji može do titule, a da ja mogu da odigram najbolje što mogu. Osetio sam da su Bulsi taj tim, verujem da ću ovde imati priliku za to, a sada samo ostaje da prionemo na posao“.

Za Gasola su ovog leta bili zainteresovani i San Antonio Sparsi, Oklahoma Siti Tander, Njujork Niksi, Majami Hit, kao i Los Anđeles Lejkersi.

Bulsima je, inače, prioritet bilo dovođenje Karmela Entonija, ali su se vrlo brzo okrenuli Gasolu kada je bilo jasno da će Entoni potpisati novi ugovor sa Niksima.

Gasol je u Bulse stigao posle šest sezona u Lejkersima, tokom kojih je osvojio dva šampionska prstena. Tokom prošle sezone prosečno je beležio 17,4 poena i 9,7 skokova po utakmici.

Pored Gasola, u petak je kao novo pojačanje Bulsa predstavljen i Nikola Mirotić. 23-godišnji Mirotić je potpisao trogodišnji ugovor vredan 18 miliona dolara, a Bulsi su mu dali 600.000 dolara da bi otkupio svoj ugovor od Reala.

Mirotić je prošle sezone u Endesa ligi imao prosek od 12,4 poena na 31 utakmici u dresu ’kraljevskog kluba’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: