Rudež predstavljen u Indijani

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež potpisao je trogodišnji ugovor sa Indijana Pejsersima, u kojima će zaigrati već sledeće sezone.

SVIzvor: B92
Podeli

Na taj način će Hrvatska posle pet godina dobiti predstavnika u NBA ligi, a moguće je da taj broj poveća i Bojan Bogdanović, ukoliko se odluči na pristupanje Bruklinu.

Damjan je jedan od najboljih šutera u Evropi. Sa njegovom visinom i iskustvom, može da igra na dve pozicije, krila i krilnog centra. On zna kako treba da igra, radujemo se što ćemo ga imati u timu“, rekao je predsednik kluba Leri Bird.

Rudež je ponikao u Zrinjevcu, a zaobilaznim putem, preko Ostendea, Splita i Olimpije stigao je u dva zagrebačka kluba, Cedevitu i Cibonu.

Član Saragose je postao 2012. godine, a pored njega u Indijanu su stigli Si Džej Majls, dok je Levoj Alen produžio ugovor. Prošle sezone je prosečno beležio 10,6 poena u Endesa ligi, uz šut iz igre od 50%, dok je za tri poena imao 43% uspešnosti.

NBA

Rouz stiže na pripreme SAD

Otkazi Blejka Grifina i Kevina Lava uzburkali su američku javnost, ali je sada sva pažnja usmerena najavljenom dolasku Derika Rouza u trening kamp.

NBA ponedeljak 28.07. 18:28 Komentara: 22

Naslednik Manutea Bola, Bol Bol

Pre četiri godine su se ljubitelji košarke oprostili od najvišeg igrača u NBA ligi, Manutea Bola, a za koju godinu mogli bi da uživaju u potezima njegovog sina.

NBA nedelja 27.07. 21:18 Komentara: 3
strana 1 od 24 idi na stranu