Divac najznačajniji slobodni agent

Proteklih decenija mnogi sportisti su menjali istoriju potpisima u američkim profesionalnim ligama, ali je najznačajniji Vlade Divac.

Izvor: AK

Petak, 11.07.2014.

08:27

Default images

Američki CBS je Divca označio kao igrača koji je najznačajnije uticao na promenu tima u koji je došao i sa marginale ga gurnuo u centar pažnje.

Divac je 1998. godine kao slobodan agent potpisao za Sakramento Kingse šestogodišnji ugovor vredan 62,5 miliona dolara, te pokrenuo košarkašku revoluciji u prestonici Kalifornije.

Te godine Kingsi su se odrekli dugogodišnjeg ključnog igrača Miča Ričmonda i doveli koledž zvezdu Krisa Vebera, ali je Divac bio kičma tima koji je 2002. igrao finale Zapada.

Prema mišljenju CBS-a Divac je nadmašio neke MLB i NFL legende poput Berija Bondsa (1993. stigao u San Francisko Džajantse), Diona Sendersa (1993. došaou SF 49erse), Dejva Stjuarda i Bilija Bina (u drugoj polovini 80-ih došli u Ouklend Atletikse).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: