Tim: Veliki trener i sećanje na '13

Tim Dankan izjavio je odmah posle osvajanja pete titule sa Sparsima da je trener Greg Popovič bio ključni faktor trijumfa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2014.

04:52

Default images

Uz njega, Dankan je naveo veliku želju celog tima, pobednički mentalitet i sećanje na prošlogodišnji neuspeh u finalu protiv Hita, kao ključne faktore pobede.

Sparsi su prošle godine izgubili u sedam utakmica, iako su imali praktično dobijen meč broj šest, koji bi im doneo titulu. Ovog puta su se vratili i dobili ubedljivo, sa 4-1 u seriji i četiri ubedljive dvocifrene pobede.

"Fantastičan trener, ima strast prema igri, spoobnost da se razvija zajedno sa igrom i da nas usavršava", kaže Timi. "Nema drugog takvog trenera", rekao je emocijama ophrvani petostruki NBA šampion.

Dankan je rođen pre 38 godina na Američkim Devičanskim Ostrvima, a u NBA je stigao 1997, kao prvi pik na draftu.

Osvajanjem šampionata on je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je bio član šampionskih timova u tri različite decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: