"AT&T Centar" kao spa centar

San Antonio Sparsi poveli su u velikom Finalu NBA lige protiv Majamija, a meč u "AT&T Centru" obeležili su uslovi slični onima u spa centru.

Izvor:

Petak, 06.06.2014.

10:28

Default images

Kako se meč bližio kraju, temperature je bivala sve veća, da bi u četvrtoj deonici dostigla neverovatna 32 stepena.

U hali u Teksasu bilo jako vlažno i sparno, što je doprinelo tome da vidimo čak 41 izgubljenu loptu. Do problema sa klima sistemom za vencilaciju došlo je zbog pregrevanja glavnog kola, a radnici nisu uspeli za vreme trajanja susreta da otklone kvar.

U tome nisu uspeli ni po okončanju meča, pa će za drugi susret, subota na nedelju, morati da se instalira novi.

"Ovakve stvari se događaju i potpuno su normalne za 'žive' sportske događaje", kratko je prokomentarisao komesar NBA lige Adam Silver.

Kompletna situacija u hali uticala je na to da kvalitet košarke bude ispod nivoa dve najbolje ekipe u ligi, a na kraju su slavili domaći i stigli do vođstva. Ekipa sa Floride vodila je do poslednje deonice, ali je izlazak LeBrona Džejmsa zbog grčeva bio nepremostiv za aktuelne prvake.

Predsednik Košarkaške organizacije NBA Rod Torn istakao je da rukovodstvo lige nije razmišljalo da prekine ili odloži kraj meča.

"Na nama je da obezbedimo regularne uslove za igru, što je bio slučaj i ovoga puta jer nije bilo klizanja. Kada utakmica počne, sve prelazi u ruke sudija. Ako oni procene da ne postoje uslovi da ne može da se igra, na njima je da prekinu meč. Uostalom, sedeo sam odmah uz parket, a da nije nešto bilo u redu sigurno bi mi prišli i saopštili o čemu se radi", jasan je Torn.

Majami Hit je dvostruki uzastopni šampion NBA lige, a novi prvak postaće ekipa koja stigne do četiri trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: