Četvrto uzastopno finale za Majami

Košarkaši Majami Hita plasirali su se u finale NBA lige pošto su u šestom meču finala Istoka savladali Indijanu 117:92.

Izvor: MN

Subota, 31.05.2014.

08:09

Default images

Oni su do svog četvrtog uzastopnog finala stigli nakon pobede od 4-2 u seriji. Poslednji put su ovaj niz imali Boston Seltiksi u od 1984. do 1987. godine.

Majami će trofej braniti protiv San Antonija ili Oklahome koji se bore za finale u Zapadnoj konferenciji. Finalna serija počinje u noći između četvrtka i petka.

Kris Boš i Lebron Džejms su predvodili svoju ekipu sa 25 po poena, Boš je dodao i osam skokova, dok je Lebron imao i šest asistencija. Po 13 poena imali su Rašard Luis i Dvejn Vejd. Ekipa je imala 59,7 posto ubačenog šuta iz igre.

Na drugoj strani izdvojio se Pol Džordž sa 29 poena i osam skokova, a Dejvid Vest je zabeležio 16.
Beta/AP Photo
Indijana je samo na početku meča imala prednost od 9:2, Majami je uspeo da preokrene za dva minuta poenima Vejda, Boša i Džejmsa. Hit je do kraja čuvao i povećavao prednost, a u trećoj četvrtini bilo je i čak plus 36.

"Srećni smo što smo do finala stigli na svom parketu. Voleli bismo da smo ranije završili seriju, ali oni su nas pobedili pa smo morali to ovde da učinimo“, rekao je trener Majamija Erik Spoelstra posle meča.

"Svima je teško. Svi smo radili naporno da bismo došli do finala. Nastavili smo da gubimo u Majamiju. Nadam se da ćemo opet pokazati da ovde pripadamo“, rekao je Lens Stivenson koji je ubacio 11 poena i imao četiri skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: