Voriorsi planirali da napuste teren

Golden Stejt Voriorsi planirali su da bojkotuju petu utakmicu četvrtfinala ’Zapada’ sa Los Anđeles Klipersima da NBA liga nije kaznila vlasnika njihovog rivala.

Izvor: JT

Sreda, 30.04.2014.

11:13

Default images

Komesar najjače lige na svetu Adam Silver kaznio je vlasnika Klipersa Donalda Sterlinga zbog rasističkih komentara doživotnom suspenzijom iz NBA i sa dva i po miliona dolara. Takođe, Silver je zatražio da ostali vlasnici klubova glasaju da Sterling mora da proda Kliperse.

Da Silver nije izrekao tako oštru kaznu, Voriorsi bi odradili zagrevanje, mirno odslušali intoniranje nacionalne himne i predstavljanje timova, a potom napustili teren.

To bi bila naša prilika da iznesemo svoj stav pred širokom publikom, da nećemo prihvatiti ništa osim maksimalne kazne. Kasnije bismo se suočili sa posledicama, ali zaista ne bismo igrali“, rekao je jedan od najboljih igrača Voriorsa Stefon Kari.

Kari, Dejvid Li, Žermejn O’Nil i Drejmond Grin su bili ti koji su pokrenuli ideju o bojkotu.

Klipersi su u tom duelu slavili sa 113:103, a šesta utakmica igra se u Ouklendu u noći između četvrtka i petka.

Prethodno su Sterlingove komentare osudili i igrači Klipersa, koji su pred jedan meč sa Voriorsima poskidali dresove u kojima se zagrevaju, bacili ih na parket i nosili crne trake i čarape.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: