Kraj za Bulse, Memfisu triler

Protekle noći u NBA ligi su odigrane tri utakmice, a veče je obeležio duel Oklahoma Siti Tandera i Memfis Grizlisa, koji je završen trijumfom gostiju.

Izvor: JT

Sreda, 30.04.2014.

08:29

Default images

Grizlisi su u tom duelu slavili sa 100:99 posle produžetka i tako poveli sa 3-2 u seriji, isto kao i Los Anđeles Klipersi, koji su bili bolji od Golden Stejt Voriorsa sa 113:103, tako što su iza sebe ostavili kontroverzu sa vlasnikom kluba.

Trijumf su zabeležili i Vašington Vizardsi, koji su sa 75:69 bili bolji od Čikago Bulsa za 4-1 u seriji i plasman u polufinale ’Istoka’. Vizardsi su na taj način prvi put uspeli da dobiju seriju u plej-ofu od 2005. godine.

Zak Rendolf i Majk Miler bili su junaci trijumfa Grizlisa u Oklahoma Sitiju posle produžetka, iako je na drugoj strani Rasel Vestbruk ostvario ’tripl-dabl’ učinak. Rendolf je upisao 20 poena i deset skokova, dok je Miler dodao 21 poen i šest skokova, a sjajan je bio i Majk Konli sa 17 poena.

Vestbruk je meč završio sa 30 poena, deset skokova i 13 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da Tander povede sa 3:2. Kevin Durent je postigao 26 poena i osam skokova u tom porazu.

Kliperse je do trijumfa nad Voriorsima u petom meču predvodio Deandre Džordan sa 25 poena i 18 skokova, Kris Pol je dodao 20 poena, šest skokova i sedam asistencija, a Džamal Kraford poen manje.

Na drugoj strani istakao se Klej Tompson sa 21 poenom i pet skokova, Andre Igudala i Dejvid Li su imali po 18 poena. Igudala je takođe upisao i po osam skokova i asistencija, a Li deset skokova. Srpski košarkaš Nemanja Nedović dobio je priliku u poslednjoj sekundi utakmice.

Vizardsi su napravili veliko iznenađenje eliminisavši Bulse, ali se takav rasplet nagoveštavao već posle brejkova na prve dve utakmice serije. Džon Vol je učestvovao sa 24 poena i sedam skokova u tom trijumfu, Nene je dodao 20 poena i sedam skokova, a Bredli Bil 17 poena.

U redovima Bulsa, najbolji su bili Džimi Batlet i Kirk Hajnrih sa po 16 poena, dok je zapažen bio i Žoakim Noa sa šest poena, 18 skokova i sedam asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: