Baksima najveće šanse za 1. pika

Milvoki Baksi imaće najveće šanse da dobiju pravo na izbor prvog pika na predstojećem NBA Draftu.

Izvor: AK

Utorak, 15.04.2014.

15:08

Default images

Baksi imaju najgori učinak u regularnom delu sezone sa samo 15 pobeda uz 66 poraza, a meč pre kraja niko ne može da ih "nadmaši".

Zbog toga će tim Miroslava Raduljiće imati 25% šansi na NBA lutriji da dobije pravo na prvog pika. Drugi po procentu su Filadelfija 76ersi sa 19,9%, a slede Orlando Medžik (15,6%), Juta Džez (11,9%), Boston Seltiksi (8,8%) i LA Lejkersi (6,3%).

Međutim, ovi procenti retko kada favorizuju, jer je samo tri puta u posldnje 24 godine najgori tim lige imao pravo na prvog pika.

Predstojeći Draft mogao bi da bude jedan od najboljih u novijoj istoriji NBA lige, a lako bi mogao da nadmaši i legendarni iz 2003. godine, kada je prvi pik bio LeBron Džejms, a iza njega birani Darko Miličić, Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, Kris Boš...

Redakcija B92 je spremila mini-specijal u susret predstojećim Draftom. Počeli smo podsećanjem na pomenutu 2003. godinu, a krajem nedelje ćemo se baviti "tankovanjem" timova u trenutnoj sezoni, što je o dovelo do gore pomenutih procenata pred lutriju.

Nakon toga upoznaćemo vas sa najvećim favoritima na predstojećem draftu, kao i nadama sa Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: