Atlanta preko Majamija do plej-ofa!

U noći između subote i nedelje odigrano je sedam utakmica u NBA ligi, a košarkaši Atlante su pobedom nad Majamijem obezbedili plasman u plej-of.

Izvor: SV

Nedelja, 13.04.2014.

08:46

Default images

Pobede su ostvarile ekipe Šarlota, Vašingtona, Bostona, Hjustona, Dalasa i Denvera, a zanimljivost je da je čak osam timova imalo trocifren broj poena.

Junaci večeri su Hoksi, savladali su šampiona rezultatom 98:85 uz sjajne partije Džefa Tiga i Luisa Vilijamsa, a Milvoki je pretrpeo i 59 poraz u sezoni od Vašingtona uz po šest poena i skokova Miroslava Raduljice.

Atlanta je bez Pera Antića uspela da ostvari 33 pobedu u sezoni i obezbedi plasman u doigravanje, pošto od najvećeg konkurenta, ekipe Njujorka ima jedan trijumf više, ali i bolji skor u konferencijskim duelima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džef Tig sa 25 poena, dok je na drugoj strani Lebron Džejms ubacio 27, a povratnik Dvejn Vejd tri poena manje.



Prvo poluvreme duela između Šarlota i Filadelfije bilo je veoma neizvesno, ali su Bobketsi treću deonici dobili rezultatom 31:19 što je bilo dovoljno za trijumf rezultatom 111:105.

Ponovo je sjajnu partiju pružio centar Al Džeferson sa 29 poena i 12 skokova, čime je zasenio verovatno najboljeg rukija ove sezone, plejmejkera Siksersa Majkla Kartera-Vilijamsa (23p, 8as, 7sk).

Baksi predstavljaju pravo topovsko meso za rivale, a to je iskoristio i sastav Vašingtona, ostvarivši trijumf rezultatom 104:91, uz 26 poena Bredlija Bila.

U redovima Milvokija veoma raspoložen su bili Ramon Sešns (20p, 8as), te Kris Midlton (20p), ali to nije bilo dovoljno za drugu pobedu u nizu ekipe Miroslava Raduljice, nakon nedavnog trijumfa nad Klivlendom.

Boston je već u prvoj četvrtini meča sa Kavalirsima najavio pobedničke ambicije, rešio ju je u svoju korist sa 28:18 i to je prednost koju nije ispuštao do samog kraja, uprkos fantastičnoj partiji Klivlenda u poslednjoj deonici (41:22).

Četiri košarkaša Seltiksa bila su najefikasnija na kompletnom duelu, Keli Olinik je briljirao sa 25 poena i 12 skokova, Ejveri Bredli je imao istovetan košgeterski učinak, ali četiri uhvaćene lopte manje, dok su Džef Grin i Brendon Bes dodali po 19.

Bolji od ostalih u Klivlendu bili su Džered Džek, Dion Vejters, te oporavljeni Kajri Irving sa po 15 ubačenih poena.



Luka Bebita su navijači Crvene zvezde Telekom imali priliku uživo da gledaju ove sezone, on se vratio u NBA ligu, a Hjustonu je uspeo da ubaci 24 poena, iako je njegov Nju Orleans izgubio sa 111:104.

Nezaustavljiva „raketa“ bio je Džejms Harden sa 33 poena i 13 asistencija, a veliku podršku imao je u Patriku Beverliju i njegovih 20 poena. Toliko je na drugoj strani ubacio Ostin Rivers, ali je uz to imao i deset skokova, te šest asistencija.

Nervozno veče Dirka Novickog ipak nije rezultovalo porazom Dalasa, sve zahvaljujući brzim rukama Brendona Rajta koji je poslednjim sekundama uspeo da izblokira polaganje košarkaša Finiksa Erika Bledsoa.

Pored agilnog centra junak pobede je Monta Elis, ubacio je čak 37 poena i time zasenio upravo Bledsoa, koji je na drugoj strani imao 29. Novicki je uprkos lošem početku utakmice na kraju imao 23 poena uz osam skokova.

Preokretom u poslednjoj četvrtini do trijumfa je stigla ekipa Denver Nagetsa, Rendi Foj je ponovo bio sjajan sa 26 poena, a šta reći za monstruoznu partiju Keneta Farida (24p, 21sk, 5as).

Nagetsi su pobedili Jutu sa 101:94, a u redovima poraženog tima istakli su se Gordan Hejvord (23p) i Enes Kanter (22p, 14sk).



NBA, rezultati
Šarlot - Filadelfija 111:105
Vašington - Milvoki 104:91
Atlanta - Majami 98:85
Klivlend - Boston 99:111
Hjuston - Nju Orleans 111:104
Dalas - Finiks 101:98
Denver - Juta 101:94

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: