Ilgauskas kao Divac i Dražen

Veliki broj ljubitelja NBA košarke bio je začuđen odlukom Klivlend Kavalirsa da penzioniše broj 11, koji je u tom klubu nosio Zidrunas Ilgauskas.

Izvor: SV

Nedelja, 09.03.2014.

09:59

Default images

Litvanski centar je gotovo celu karijeru proveo u Klivlendu, odigrao je 14 sezona nakon što je 1996. godine izabran kao 20. pik drafta.

Big Z je u dva navrata zaigrao na Ol-star meču, a u karijeri je prosečno beležio tačno 13 poena uz nešto više od sedam skokova po utakmici. U noći između subote i nedelje pod svodove dvorane u Klivlendu podignut je „dres“ sa njegovim imenom.

Na taj način Ilgauskas je stigao u društvo Marka Prajsa, Ostina Kara, Nejta Tarmonda, Breda Doertija i Bobija Smita, jedinog košarkaša u listi legendi koji ima lošije procente poena od Ilgauskasa, ali u obzir treba uzeti činjenicu da je on igrao u periodu od 1970. do 1979. godine.

Ilgauskas je 2010. godine napustio Klivlend nakon što je izgubio mesto u startnoj postavi, a krajem jula stigao je kod starog druga, Lebrona Džejmsa u Majami Hit.

Gospodin rođen u Kaunasu je u celokupnoj karijeri odigrao svega tri zvanična meča za reprezentaciju Litvanije, a debitovao je 1994. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1995. godine.

Početkom januara 2012. godine Ilgauskas se vratio u Klivlend kao asistent u trenerskom timu, a potezom uprave kluba i penzionisanjem njegovog dresa postao je tek treći Evropljanin kome je to pošlo za rukom, posle Dražena Petrovića i Vlada Divca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: