Dirk uz zvuk sirene, pobeda Baksa

U noći između ponedeljka i utorka u NBA ligi je odigrano pet mečeva, a pobede su zabeležili Dalas, Milvoki, Los Anđeles Klipersi, Juta i Golden Stejt.

Izvor: JT

Utorak, 25.02.2014.

08:17

Default images

Meč večeri odigrali su u Njujorku Niksi i Dalas Maveriksi, a gosti su slavili uz zvuk sirene sa 110:108 zahvaljujući Dirku Novickom.

Na terenu se našao jedan srpski košarkaš – Miroslav Raduljica koji se nije upisao u strelce u pobedi Baksa nad Filadelfijom sa 130:110, dok je Nemanja Nedović sa klupe posmatrao trijumf Voriorsa u Detroitu nad Pistonsima sa 104:96.

U ostalim mečevima protekle noći, Klipersi su pobedili Pelikanse u Nju Orleansu sa 123:110, dok je Juta Džez sa 110:98 na svom terenu bila bolja od Boston Seltiksa.

Novicki je bio junak 35. trijumfa Maveriksa ove sezone, a meč je završio sa 15 poena, dok su trojica igrača Teksašana imala više od njega. Vins Karter je upisao 23 poena, jedan više od Monte Elisa, koji je imao šest asistencija, isto kao i Hose Kalderon, koji je dodao i 20 poena. Kod Niksa, Karmelo Entoni se izdvojio od ostalih sa 44 poena i devet skokova, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbegne poraz.



Milvoki je protekle noći došao tek do 11. pobede, a najbolji u tom trijumfu bio je O Džej Mejo sa 25 poena, dok je Ersan Iljasova dodao 20. Raduljica je za četiri minuta na terenu upisao dva skoka i jednu asistenciju. Na drugoj strani, Tadeus Jang je postigao 28 poena i imao sedam asistencija, šest ukradenih lopti i pet skokova. Majk Karter-Vilijams je dodao 20 poena, a Toni Vroten jedan manje, uz pet asistencija.



Voriorsi su, isto kao i Maveriksi, stigli do 35. pobede, a tim iz Ouklenda je do trijumfa predvodio Stefon Kari sa 19 poena, osam skokova i devet asistencija. Isti broj poena postigao je i Klej Tompson, dok je Džermejn O’Nil imao 16 poena i deset skokova. Nedović odlukom trenera nije ulazio u igru. U poraženom timu, Greg Monro je postigao 23 poena i imao osam skokova, dok je Džoš Smit uz 18 poena imao i 11 skokova.



Klipersi su imali sjajno šutersko veče u Nju Orleanasu i čak sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom. Najbolji među njima bio je Džamal Kraford sa 24 poena, dva manje je dodao Blejk Grifin, dok je Kris Pol meč završio sa 19 poena i 13 skokova. Odličan je bio i Deandre Džordan sa 14 poena i 16 skokova, dok se kod Pelikansa istakao Entoni Dejvis sa 26 poena i 11 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: