Gej košarkaš zaigrao za Netse

Košarkaš Bruklin Netsa Džejson Kolins postao je prvi igrač koji je zaigrao u NBA, a da je javno objavio da je homoseksualac.

Izvor: JT

Ponedeljak, 24.02.2014.

10:57

Default images

35-godišnji Kolins je učestvovao u pobedi Netsa nad Los Anđeles Lejkersima sa 108:102 pošto je potpisao desetodnevni ugovor s timom iz Njujorka.

Kolins je na kraju prošle sezone obelodanio da je homoseksualac, ali je posle bio bez ugovora, pošto mu je prethodni, sa Vašington Vizardsima, istekao.

Govoreći na konferenciji za novinare uoči utakmice u Los Anđelesu, Kolins je rekao da je svestan značaja potpisa za Netse, ali da je njemu u fokusu kako će odigrati meč.

Kolins je protekle noći odigrao deset minuta, ali se nije upisao u strelce.

Generalni menažer Netsa Bili King rekao je da je odluka da Kolins potpiše za tim bila potpuno košarkaška.

S njegovim iskustvom i veličinom, osećali smo da je pravi izbor za desetodnevni ugovor“, rekao je King.

Komesar NBA lige Adam Silver čestitao je Kolinsu, koji je do sada igrao 12 sezona u NBA.

Džejson nam je rekao da je njegov cilj još jedan ugovor u NBA. Želim da mu čestitam na ispunjenju tog cilja. Znam da su svi u NBA porodici uzbuđeni zbog njega i ponosni što naša liga podstiče inkluzivno i uvažavajuće okruženje“, naveo je Silver.

Prošlogodišnju Kolinsova objava naišla je na odobravanje među NBA igračima. Džejson je igrao u još pet timova i svuda je ostao poštovan na terenu i van njega.

Znam Dzejsona Kolinsa kao takmaca. Znam i da veoma jako faulira“, izjavio je smejući se igrač Majamija Dvejn Vejd, „On je jedan od onih čvrstih veterana. Siguran sam da je srećan što će opet zaigrati u NBA ligi. Dobrodošao“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: