Pekmen i Lav – Braća po modricama

Minesota Timbervulvsi pokrenuli su veliku kampanju kako bi odveli Nikolu Pekovića na Ol-star meč, pa su izdali vinil pod nazivom "Braća po modricama".

AKIzvor: B92 SAD
Podeli

U pitanju su naravno Peković i njegov saigrač iz reketa Kevin Lav, koji su nadimak dobili zbog svoje fizičke dominacije u reketu, a ime je došlo inspirisano braćom Bluz.

Lav je glasovima navijača izabran u startnu petorku Zapada, dok će Peković šansu da se nađe u Nju Orleansu 16. februara tražiti u izboru trenera.

Peković ove sezone, pred koju je dobio petogodišnji ugovor vredan 60 milion dolara, prosečno beleži 20,8 poena i 9,8 skokova, dok je tri puta prešao 30 poena. Međutim, planove bi mogla da pokvari povreda Ahilove tetive tokom prve četvrtine u noći između ponedeljka i utorka protiv Bulsa.

Pomenuti album predstavlja Pekovića i Lava obučenu kao braću Bluz u specijalnom "Ol star izdanju". Među pesmama su "Postoji samo Pek", te "I dalje učim engleski", a postoji i jedna pesma na srpskom jeziku "Meso je najbolje".

Ovaj LP je poslat svim trenerima, a s njim su dobili i poster sa Pekovićevim uspesima - prvi je u ligi po broju poena posle ofanzivnog skoka i poenima iz reketa, a navode Pekovića i Lava kao najbolji tandem lige. Tu je naravno i posebna poruka njihovog generalnog menadžera Flipa Sandersa.

"NBA navijači su već rekli svoje i izabrali Lava među startere. Ono što je sada veoma važno je i da se tu pojavi Nikola Peković kao jedan od najboljih centara lige", napisao je Sanders.

Uspeh Lava koji je na veliko iznenađenje dobio više glasova od Dvajta Hauarda, malo je umanjio šanse Pekovića da se nađe u Nju Orleansu, s obzirom sa su mu pored Hauarda konkurencija na Zapadu fenomenalni centri DeMarkus Kazins, Entoni Dejvis ali i sve bolji DeAndre Džordan.

"Voleo bih da povedem Peka sa mnom. Ako ne može kao igrač, onda bar kao moj telohranitelj", rekao je Lav.

Košarka

Antić i Raduljica: Zrelošću do NBA

Iako su u NBA ligu stigli na “mala vrata” Pero Antić i Miroslav Raduljica su već nakon polovine sezone postali značaj faktor u igri Atlante, odnosno Milvokija.

NBA četvrtak 30.01. 18:45
strana 1 od 22 idi na stranu