AP: LeBron Džejms sportista godine

Košarkaš Majami Hita LeBron Džejms dobio je prestižnu nagradu Asošiejted presa (AP) za najboljeg sportistu u 2013. godini.

Izvor: AK

Četvrtak, 26.12.2013.

23:27

Default images

Džejms je tek treći košarkaš, posle Majkla Džordana i Lerija Birda, koji je dobio ovu nagradu koja se dodeljuje od daleke 1931. godine.

U izboru AP-a, MVP NBA lige pobedio je kvorterbeka Denver Bronkosa Pejtona Meninga i NASKAR zvezdu Džimija Džonsona.

Među ranijim dobitnicima priznanja AP Sportista godine bili su Džo Luis, Džesi Ovend, Muhamed Ali, Karl Luis, Džo Montana, Tajger Vuds i Majkl Felps.

"Jurim nešto što je više od mene kao košarkaša. Verujem da je moj poziv mnogo veći od toga da sam samo košarkaš. Mogu da inspirišem ljude. Mladi su mi veoma važni. Ako mogu da postignem da budem uzor deci, da budem lider, superheroj, te stvari mi mnogo znače. Mislim da sam stvoren za to. Ovde sam zbog ljubavi prema košarci, ali mislim da to nije najveća uloga kojo mogu da imam", rekao je LeBron Džejms za AP.

Džejms je u protekloj godini izabran za MVP-ja NBA, osvojio je svoju drugu titulu i oženio se. Majami Hit je u međuvremenu od 98 utakmica pobedio na 78.

Za najbolju sportistkinju godine u istom izboru pre nekoliko dana je proglašena Serena Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: