Vestbruk propušta i start sezone

Plejmejker Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk propustiće prvih 4-6 nedelja nove sezone NBA lige.

Izvor: AK

Sreda, 02.10.2013.

21:19

Default images

Vestbruk mora na operaciju kolena desne noge koje je povredio u plej-ofu prošle sezone. Trostruki Ol-star igrač je to koleno već operisao u maju zbog kidanja meniskusa, ali mu se poslednjih nedelja pojavio otok.

Generalni menadžer Tandera Sem Presti je rekao da se otok pojavio zbog labavog šava na kolenu Vestbruka, a da je njegov meniskus dobro zarastao.

Presti je istakao da se Vestbruk dobro oporavljao od prve operacije, a da će mu nova pomoći da se vrati 100% spreman.

Vestbruk je prošle nedelje rekao da se potpuno oporavio i da ne planira da menja svoj stil igre, uključujući njegovu sklonost za brzim prodorima sa jednog na drugi koš.

Plej Tandera je prošle sezone prosečno beležio 23,2 poena uz 7,4 asistencije, a povredio se u drugoj utakmici prve runde plej-ofa protiv Hjuston Rokitsa, seriji koju je Tander dobio u šest mečeva.

Međutim, već u narednoj rundi osetio se nedostatak Vestbruka, pa je Tander eliminisan od Memfis Grizlisa u pet utakmica.

Nema sumnje da će početkom nove sezone sav teren u napadu Tandera pasti na leđa Kevina Durenta, jer je tokom leta tim napustio i treći strelac Kevin Martin, koji je prosečno beležio 14 poena.

Očekuje se da Vestbruka odmeni Redži Džekson, koji će igrati svoju treću sezonu u NBA ligi, koji je u plej-ofu beležio 13,9 poena, u odnosu na tek 5,3 tokom regularnog dela sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: