Nova era Šekramento Kingsa

Sakramento Kingsi počinju novu eru, Šekil O'Nil postao je suvlasnik nekada velikog rivala i najavio velike ambicije.

Izvor: AK

Sreda, 25.09.2013.

17:10

Default images

Kingsi, koje je O'Nil već prozvao Šekramento, već su sarađivali sa "Malim ratnikom", kada je jedan od najboljih igrača svih vremena bio mentor mladom centru DeMarkusu Kazinsu.

O'Nil je postao parner sa novim vlasnikom Kingsa, Vivekom Ranadiveom, koji je u maju kupio Kingse za 530 miliona dolara i sačuvao franšizu u prestonici Kalifornije.

Ranadive je pre nekoliko dana razgovarao sa O'Nilom u svom domu i oduševio se njegovim znanjem o brojnim temama. O'Nil je njegovoj kćerki dao savet za vezu, a sinu za odnose sa društvene mreže, sve dok je sa ocem razgovarao o košarci.

Dolatak O'Nila u Sakramento je iznenadio sve, posebno jer ih je prozvao "Kraljicama" tokom legendarne serije finala Zapadne konferencije 2002. godine u kojoj su Lejkersi slavili u sedmom meču.

"Samo sam pokušavao da privučem pažnju da utakmicu. Bili smo prestravljeni, ne Sakramento Kingsima, nego okruženjem. Bilo je to teško mesto za igranje. Želimo da vratimo tu energiju i uzbuđenje", rekao je O'Nil.

Plan Kingsa je da grade tim oko sjajnog 23-godišnjeg centra Kazinsa, čiji je napredak na parketu ograničen temperamentom, grubim faulovima i suspenzijama.

"Verovali ili ne, mi smo slični igrači. Ali ja sam više bio ekstrovertan kao igrač, a on introvertan. Moj rad sa njim nije u kretanju i igri, već više u razgovaranju", istakao je Šek koji od Kazinsa želi da stvori lidera, kao što je njemu Fil Džekson pomogao da uradi sa Lejkersima dok je osvajao titule.

Kingsi već sedam sezona nisu bili u plej-ofu, a proteklog leta su se skoro preselili u Sijetl. Ranadive je izjavio da je porasla prodaja karata, broj sponzora, te da je nova arena u izgradnji.

U međuvremenu je za generalnog menadžera postavio Pita D'Alesandra, Majka Melouna za trenera, dok je nekadašnja NBA zvezda Kris Malin dobio ulogu savetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: