Hauard otišao zbog Kobija?

Najdominantniji centar NBA Dvajt Hauard je napustio Lejkerse posle samo jedne sezone, razlozi za to se tek sada otkrivaju, sukob sa Kobijem je zaista postojao.

SVIzvor: B92 Amerika
Podeli

Iako je dvojac Ol-star košarkaša odbijao sve spekulacije o eventualnim lošim odnosima, nekoliko dana po odlasku Hauarda u redove Hjuston Roketsa.

“Na sastanku Hauardovog tima i čelnika Lejkersa zatraženo je da se ekipa odrekne Kobija Brajanta, odnosno da amnestira njegov ugovor kako bi snažni centar postao vodeći igrač franšize”; navode američki mediji.

Takođe, govori se da je Hauard već po dolasku u klub smatrao da Brajantovo vreme prolazi i da će nakon isteka ugovora završiti akrijeru.

Međutim, samo nekoliko nedelja pre otvaranja prelaznog roka Kobi je poručio da će igrati barem još tri godine, što se Hauardu nije dopalo”.

Nekadašnji košarkaš Orlando Medžika je bio nezadovoljan odnosom saigrača, smatrao je da se mnogo napada završava bez njegovog učešća i da nije dobijao upotrebljive lopte.

Kada se povredio Brajant, pritisak Hauardovog tima na Lejkerse da otpuste prvu zvezdu je porastao. Čelnici “jezeraša” su to odbili te je 27-godišni centar rešio da promeni sredinu”.

Mamba” se oglasio povodom oporavka od operacije Ahilove tetive, ali nije hteo previše da komentariše odlazak Hauarda iz ekipe.

strana 1 od 18 idi na stranu