Dvajt Hauard izabrao Hjuston!

Najbolji centar NBA lige Dvajt Hauard odlučio je da napusti Los Anđeles i postane igrač Hjuston Rokitsa!

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 06.07.2013.

07:50

Default images

Hauard je tako posle samo jedne sezone u Lejkersima odlučio da napustio "Stejpls centar" gde je prosečno beležio 17,1 poen uz 12,4 skokova po meču.

D12 će u Teksasu dobiti četvorogodišnji ugovor vredan 88 miliona dolara, što je 30 miliona manje od onoga što bi dobio od Lejkersa.

Nekoliko je razloga zašto je Hauard izabrao tim iz Teksasa. Jedan od glavnih po rečima Hauarda je šansa da osvoji titulu, što ne vidi u Los Anđelesu, potom izostanak timske hemije u Stejpls centru, i konačno njegovo neslaganje sa trenerom Lejkersa Majkom D'Entonijem.

"Uglavnom sam uživao u življenju u Los Anđelesu, ali mislim da tajming nije bio dobar za mene. Možda je bio najbolji pre 2-3 godine. Ne kažem da je LA loše mesto, ali bio je loš tajming za prilagođavanje. Možete poslati koga god želite na parket i očekivati pobedu, ali delovi moraju da se potpuno uklope da bi tim bio uspešan, a to je veoma teško. Ovo je verovatno jedna od najtežih odluka u mom životu", rekao je Hauard.

Tako su Rokitsi u samo godinu dana u svoje redove doveli dva All Star igrača (prošlog leta stigao Džejms Harden) i postali jedan od glavnih kandidata za titulu.

"Titula je prioritet, to je prioritet, ulažem 30 miliona dolara u to. Mislim da je Hjuston najbolje mesto za mene. Imaju mnogo mladih igrača, odličnog trenera Kevina Mekhejla. Milsim da bi mi rad sa njim mogao pomoći da se razvijem kako želim. To je jedan od glavnih razloga, šansa da rastem sa timom, mladim timom kakav je Hjuston. ", rekao je Hauard.

Hauard je demantovao da je jedan od razloga odlaska teška saradnja sa Kobijem Brajantom, koji ga je odmah po donošenju odluke "anfolovao" sa tvitera.

"To nije bio faktor. Jednostavno mislim da je u Hjustonu sve savršeno za mene. To je velika šansa. Milsim da Džejms Harden i ja možemo biti neverovatni. Imamo šansu da rastemo zajedno. Bio sam superstar u ovoj ligi, a mislim da on i ja zajedno možemo postati dominantna sila. To je ključno za mene, nema veze sa Kobijem", istakao je Hauard.

Iako se odrekao garantovanih 9,3 miliona dolara time što nije dobio petogodišnji ugovor, Hauard neće toliko loše proći u Hjustonu jer u Teksasu neće plaćati ni približno isti iznos novca na ime poreza kao u Kaliforniji, koja ima najveći porez na prihod u SAD.

"Big Al" u Bobketsima, Milsap u Hoksima, Mejo u Baksima...

Beta/AP Photos
Prethodnih dana NBA timovi dali su oko 500 miliona dolara na nove ugovore slobodnim agentima.

Jedno od najzvučnijih imena bio je centar Al Džeferson koji je postao igrač Šarlot Bobketsa koji su mu dali trogodišnji ugovor vredan 40,5 miliona dolara.

Dolaskom "Big Ala", Bobketsi bi konačno mogli da postanu konkurentan tim sa Kembom Vokerom, Majklom Kid-Gilkristom i Kodijem Zelerom.

Juta je ostala bez još jednog visokog igrača, sjajni krilni centar Pol Milsap prešao je u Atlanta Hokse koji će mu dati 19 miliona dolara za naredne dve godine. Dolazak Milsapa mogao bi da znači odlazak Džoša Smita, koga najviše žele Detroit Pistonsi.

Veliko pojačanje dobili su i Golden Stejt Voriorsi, potpisali su četvorogodišni ugovor vredan 48 miliona dolara sa krilnim igračem Andreom Igudalom.

Biće zanimljivo gledati Voriorse sledeće sezone sa petorkom: Stefon Kari, Klej Tompson, Andre Igudala, Dejvid Li, Endju Bogut. Do sada su imali ubitačan napad, sada će imati i sjajnu odbranu.

Da bi doveli Igudalu, Voriorsi su morali da naprave 20 miliona dolara prostora u 'seleri kepu', pa su poslali Ričarda Džefersona i Andrisa Biedrinsa u Jutu.

Dalas Meveriksi ostali su bez O Džej Meja koji je izabrao Milvoki Bakse sa kojima će potpisati trogodišnji ugovor sa 24 miliona dolara. Mejo je prosečno beležio 15,3 poena uz 4,4 asistencije protekle sezone.

Ipak, Mevsi neće biti previše oslabljeni na bekovskoj poziciji odlaskom Meja jer su se dogovorili sa sjajnim Špancem Hoseom Kalderonom (10.1p, 7.2as) za četiri godine saradnje za 29 miliona dolara.

Zanimljiv trejd napravili su Nju Orleans, Sakramento i Portland. Pelikani su dobili Tajrika Evansa, Kingsi beka Grivisa Vaskesa, a Portland centra Robina Lopesa. U Lujzijaju je u noći drafta stigao Džu Holidej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: