Gasol i Hibert doneli 2-1

Memfis Grizlisi i Indijana Pejsersi slavili su na svojim terenima u trećim utakmicama polufinala konferencija i stekli prednost od 2-1.

Izvor: AK

Nedelja, 12.05.2013.

07:58

Default images

Grizlisi su sa 87:81 nadigrali Oklahoma Siti Tander, a istakao se Mark Gasol sa 20 poena i 9 skokova.

Pejsersi su sa 82:71 pobedili Njujork Nikse najviše zahvaljujći Roju Hibertu koji je ostvario dabl-dabl sa 24 poena i 12 skokova.

U izjednačenoj ali nimalo atraktivnoj utakmici u Memfisu, domaći Grizlisi uspeli su da kapitalizuju pobedu iz Oklahome i povedu 2-1 u seriji.

Istakao se Mark Gasol koji je postigao 20 poena, pogodivši dva slobodna bacanja 63 sekunde, koja su Memfisu donela ključnu prednost za pobedu. Španac je ubacio 16 poena u drugom poluvremenu, pomogavši da Grizlisi zadrže perfektan učinak na svom parketu u plej-ofu.

Tander je predvodio Kevin Durent sa 25 poena, 11 skokova i 5 asistencija, ali je postigao samo dva poena u poslednjoj četvrtini. Durentula je 40 sekundi pre kraja promašio oba slobodna bacanja koja su Tander mogla primaći na tri poena zaostatka.

"Frustrirajuće je, ali ne smemo da se sažaljevamo. Moramo nastaviti da napredujemo, moramo da učimo na ovome. Moramo prihvatiti loše momente i preko njih postati bolji. Verujem u svoje saigrače", rekao je Durent.

Pored Gasola, u Memfisu je odličan bio je Majk Konli sa 14 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok je takođe 14 poena uz 5 skokova imao Toni Alen.

Redži Džekson je solidno odmenio povređenog Rasela Vestrbuka u Tanderu sa dabl-dablom od 16 poena i 10 skokova, ali su nedostajale asistencije, imao je samo dve. Dabl-dabl je imao i Serž Ibaka sa 13 poena i 10 skokova, uz 4 blokade.



Indijana Pejsersi brzo su zaboravili debakl iz Medison Skver Gardena sa 26 poena razlike i sjajnom odbranom stekli prednost od 2-1 protiv Njujork Niksa.

Blistao je Hibert sa 24 poena i 12 skokova, a sjajno ga je pratio Pol Džordž koji je bio na korak od tripl-dabla sa 14 poena uz po 8 skokova i asistencija, te 5 ukradenih lopti.

"Ovako Pejsersi igraju košarku. Zaključali smo reket, pomagali smo jedan drugom u odbrani", rekao je Džordž.

Oba tima su očajno šutirala u Indijanapolisu, ubacili su tek po 35% šuteva, ali za razliku od Niksa koji su pogodili tri, Pejsersi su ubacili deset trojki uz apsolutnu dominaciju u skoku (53-40).

U Niksima je na nivou plej-ofa bio samo Karmelo Entoni koji je postigao 21 poen (6/16 iz igre) uz 5 skokova, dok je Iman Šampert dodao 8 uz 10 skokova. Džej Ar Smit je imao samo 9 poena uz šut 4/12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: