Džekson traži trenera za Pistonse

Fil Džekson se vratio u NBA ligu, ali kao privremeni konsultant Detroit Pistonsa u njihovoj potrazi za novog trenera.

JTIzvor: B92 SAD
Podeli

Legendarni Džekson, koji iza sebe ima 11 šampionskih titula u najjačoj ligi na svetu, sledeće nedelje će boraviti u Detroitu, gde će se sastati sa predsednikom Pistonsa Džoom Dumarasom i Tomom Gorsom, ispred grupe u čijem posedu se klub nalazi.

Fil Džekson je naš prijatelj i jedan od najvećih umova u ovom poslu. Presrećni smo što nam se pridružio kao savetnik u donošenju veoma bitne odluke za našu franšizu. Džo i ja smo razgovarali i u potpunosti se slažemo da je ovo odlična prilika za nas“, rekao je Gors.

67-godišnji Džekson će se kratkoročno pridružiti Pistonsima, a mnogi već uveliko spekulišu da bi uskoro mogao da se vrati iz penzije. Bivšeg trenera šampionskih timova Čikago Bulsa i Los Anđeles Lejkersa povezivali su u poslednje vreme sa Toronto Reptorsima, a izvori američkih medija tvrde da on nije toliko zainteresovan više da preuzme neki tim, već da ima bitniju ulogu u nekoj franšizi.

Pistonsi su ostali bez trenera pošto je Lorenc Frenk dobio otkaz po završetku sezone. Kao potencijalni zamenici poslednjih nedelja pominjali su se Nejt Mekmilan i Kelvin Sempson, a spekuliše se da je jedan od kandidata i Željko Obradović.

strana 1 od 18 idi na stranu