Kraj za Kliperse i Seltikse

Protekle noći u NBA ligi su odigrana četiri meča, a pobede su ostvarili Oklahoma, Memfis, Njujork i Indijana, koji su prošli u polufinala svojih konferencija.

Izvor: JT

Subota, 04.05.2013.

09:12

Default images

Oklahoma je sa 103:94 pobedila Hjuston i sa 4-2 prošla dalje, isto kao Memfis, koji je sa 118:105 bio bolji od Los Anđeles Klipersa. Na taj način Tander i Grizlisi su osigurali međusobni duel u polufinalu ’Zapada’.

Njujork je slavio protiv Bostona sa 88:80 za 4-2 u seriji, dok je Indijana istim rezultatom eliminisala Atlantu, posle pobede sa 81:73. Niksi i Pejsersi će se, inače, boriti za mesto u finalu ’Istoka’ već od nedelje.

To ujedno znači da je samo jedan učesnik polufinala nepoznat i on će biti odlučen posle sedmog duela između Bruklina i Čikaga, koji se igra sledeće noći.

Oklahoma je slavila na gostovanju Hjustonu najviše zahvaljujući Kevinu Durentu, koji je upisao 27 poena, osam skokova i šest asistencija, a odličan je bio i Kevin Martin, sa 25 poena. U redovima Rokitsa, Džejms Harden je postigao 26 poena i imao šest skokova i sedam asistencija, dok je Čendler Parsons dodao 25 poena i sedam skokova. Istakao se i Omer Ašik sa po 13 poena i skokova.



Junaci trijumfa Memfisa nad Klipersima bili su Zak Rendolf i Majk Konli, koji su upisali po 23 poena u tom trijumfu. Rendolf je imao i po pet skokova i asistencija, a Konli sedam skokova, dok je sjajnu partiju pružio i Toni Alen, sa 19 poena, sedam skokova i šest asistencija. Kod Klipersa, Met Barns je uz 30 poena imao i deset skokova, dok je Kris Pol dodao 28 poena i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se izbori majstorica.



Njujork je sprečio Boston da izbori majstoricu, a najzaslužniji za to bio je Karmelo Entoni, koji je postigao 21 poen i imao sedam skokova i pet asistencija. Iman Šumpert dodao je 17 poena i šest skokova u tom trijumfu, dok je najbolji u poslednjem meču Seltiksa ove sezone bio Džef Grin sa 21 poenom i pet skokova.



Indijana je takođe slavila na gostovanju, a najbolji u tom trijumfu bili su Dejvid Vest i Džordž Hil. Obojica su postigli po 21 poen, dok je Vest imao i osam skokova, a Hil sedam. Roj Hibert je dodao 17 poena i 11 skokova, dok je kod Houksa Al Horford postigao 15 poena i imao sedam skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: