LeBron Džejms jednoglasno MVP?

Zvezda Majami Hita LeBron Džejms navodno će jednoglasno biti izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, tvrde američki mediji.

Izvor: AK

Četvrtak, 02.05.2013.

18:15

Default images

Iako je bio tek četvrti strelac u regularnom delu sezone (26,8 poena po meču), LBJ ima statistički najbolju sezonu iza sebe u kojoj u proseku ima 8 skokova i 7,3 asistencije po utakmici.

Konkurencija su mu bili najbolji strelac lige Karmelo Entoni iz Njujorka i Kevin Durent iz Oklahoma Sitija, ali je izvesno da će LBJ osvojiti četvrto MVP priznanje u karijeri. Zvanična će se znati u nedelju.

Džejms je ove sezone postao najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao 20.000 poena, tog 16. januara imao je 28 godina i 17 dana.

Mesec dana kasnije postao je prvi igrač u istoriji koji je na šest uzastopnih utakmica postigao najmanje 30 poena uz procenat šuta od 60%.

Pod njegovim vođstvom Majami Hit je ostvario drugi najbolji niz lige sa 27 uzastopnih pobeda, šest manje od rekorda Lejkersa.

Majami je sezonu završio sa rekordom franšize 66-16, a potom je prvi put otkako su u timu Džejms, Vejd i Boš 'počistio' nekog rivala u plej-pfu (Milvoki Baks).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: