Kobi: Možda je kraj? A možda nije!

Kobi Brajant verovatno je završio sezonu jer je pokidao Ahilovu tetivu, to je uzdrmalo zvezdu Lejkersa, ali "crna mamba" najavljuje borbu i odbija da se preda.

Izvor: AK

Subota, 13.04.2013.

14:55

Default images

Brajant je tokom noći između petka i subote doživeo tešku povredu u finišu meča protiv Golden Stejt Voriorsa, zbog koje će morati na operaciju.

S obzirom da je do kraja regularnog dela sezone ostalo još samo nekoliko utakmica, teško je očekivati da će se Brajant vratiti i zaigrati za tim u plej-ofu NBA lige.

Kobi je neposredno pošto se povredio pod velikim bolovima i očigledno uzmenirem rekao da ne može da hoda i da ima loš osećaj. Nekoliko sati kasnije oglasio se i pokazao da se ne predaje.

Kobi je izrazio razočaranje povredom, upitao se da je ovo kraj njegove karijere, ali se onda ohrabrio i najavio bobu i povratak na teren.

"Sav trening i žrtva su bačeni kroz prozor jednim korakom koji sam uradio milion puta. Frustracija je ogromna. Ljutnja je bes. Žašto se ovo dođavola dogodilo!? Nema nikakvog prokletog smisla. Sada treba da se oporavim od ovoga i budem isti igrač u 35. godini? Kako dođavola to da uradim? Nemam ideju", nije bilo mnogo optimizma na startu Kobijeve priče.

"Imam li dovoljno jaku volju da prebrodim ovo? Možda je trebalo da se zavalim u stolicu za ljuljanje i evociram uspomene iz prošlosti. Možda se ovako završava moja priča. Možda me je vreme ovaj put pobedilo. Ali možda i nije. Pola četiri je ujutru, noga mi je kao teg, vrti mi se u glavi od lekova protiv bolova, potpuno sam budan".
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Poznat kao veliki borac, Brajant se brzo vratio iz negativnih misli i najavio borbu i povratak.

"U čemu je svrha društvenih mreža ako ne mogu da vam dam pravu sliku? Mnogo je dobar osećaj pustiti to iz tebe. Ali ovo je i najgori mogući osećaj jer se pokaže realna slika. Postoje mnogo veći problemi u svetu od pokidane Ahilove tetive. Prestani da se sažalevaš, pronađi izlaz i počni da radiš sa istom verom, istom željom i istim uverenjem kao i uvek".

Kobi je brzo pronašao motivaciju za oporavak.

"Jednoga dana biće početak nove karijere, ali ovo nije taj dan. "Ako me vidite da se borim sa medvedom, molite se za medveda". Uvek sam voleo daj cicat, to je "mamba mentalitet", mi ne odustajemo, mi se ne krijemo, mi ne bežimo. Mi ćemo da izdržimo i osvojimo".

Nakon što je iskazao svoje emocije fanovima, Brajant se smirio i pružio podršku svojim saigračima.

"Znam da je ovo duga poruka, ali ovo je moj ventil. Možda sam uspem malo da odspavam i spremim se za operaciju sutra. To je prvi korak novog izazova. Izgleda da ću biti "trener" ostatak sezone. Imam vere u moje saigrače. Proći će oni dalje. Hvala svim igračima na podršci. Mnogo vas volim. Mamba se odjavljuje".

Brajant je do povrede imao 34 poena (9/21 iz igre) uz 5 skokov, a Lejkersi su pobedili Voriorse 118:116 i nastavili put ka plej-ofu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: